EK-LAN

Powered by Blogger.

Monday, April 26, 2010

Dunia dunia..

written by ~warhans~ at 1:25 PM 0 responds Links to this post
Tempat : Kedai juai baju
Masa : 8.00 mlm

Pelanggan : Dik, kat sini ada surau tak?
Pekerja : Kat setor leh la nk sembahyang..
Pelanggan : Ya ka? Ada telekung tak?
Pekerja : Telekung tak dak..
Pelanggan : [Terdiam]

Nota : Pekerja merujuk kepada seorang perempuan *el*** beragama *sl**..

Futnot : moral of the story --> nk p mana2, kena la bw telekung sekali..


budak kecik ni pn dh pandai suh pakaikan telekung..

Saturday, April 24, 2010

Bila aku malas...

written by ~warhans~ at 12:32 PM 0 responds Links to this post

- ambil mug..


- bubuh secamca gula..


- secamca milo..


- 3 camca Quaker Oat..


- tuang air panas.. kacau..


- siap..


- aktiviti menyuap..


- muka dh comot..

futnot : mudah + cepat.. yg penting dani suka..

Friday, April 23, 2010

Kreatif tak?

written by ~warhans~ at 10:52 AM 0 responds Links to this post

- Sapa suka minum teh?
- Tp kalau tea bag dia mcm gambar kat atas tu, rasa2 nk minum tak?
- Rasanya yg akan minum pn mesti 'smokers' je kan?

futnot : aku tak suka sgt minum teh.. dan juga sgt2 tak suka cigarette.. patutnya jual tea bag ni utk smokers.. ya la kan.. daripada smoking baik minum teh.. kan kan..

Friday, April 9, 2010

Month of March

written by ~warhans~ at 9:35 PM 0 responds Links to this post
DANI
- age : 1 year n 7 months @ 18/03/2010
- dh pandai panjat kerusi mkn
- start tdo atas katil dia sendiri.. dh tak tdo dlm buaian..
- suka buka peti ais.. pastu susun brg dlm tu..
- dh pandai panggil ibu.. tp panggil yg hujung je la.. jd bu.. kdg2 ba.. bila sebut 'e' dia sambung 'bu'..
- sgt suka pakai tudung.. bila tgk org pakai tudung, esp tok dia, dia mesti cari tudung, pastu ckp kai kai.. suh pakaikan tudung kat dia..
- baru beli berus gigi + ubat gigi kat dia.. tp bukan dia berus gigi.. dia berus lidah.. pastu bila nk tlg beruskan mesti tak bg..
- kena selsema + batuk..
- suka iklan DiGi yg ada lagu tu.. SO EASY.. dari jauh akan lari ke tv sambil menari-nari..
- lg satu lagi iklan fernleaf.. siap nyanyi ibu ibu.. pastu buat tgn mcm dlm iklan tu..
- dh pandai buka dan tutup pintu bilik kat rumah tok..
- takut bunyi kuat.. cth guruh, bunyi lori, bunyi kapal terbang.. tgh tdo pn leh bgn pastu nangis dgn kuat kalau tak dak org kat situ..
- dpt belated besday prezen dari cik min dia.. syok la dpt mainan baru.. asyik main yg tu je la..





DINA
- age : 1 month @ 07/03/2010
- 08/03/2010 - weight : 4 kg
- 08/03/2010 - given Hepatitis 2 vaksin.. nangis kejap ja.. time kena cucuk ja pastu diam la..
- 09/03/2010 - beli freezer baru semata-mata untuk simpan stok susu..
- 10/03/2010 - start simpan stok susu...
- dh pandai senyum
- dh tak kena bedong time.. sbb senang sgt lena.. lps hisap susu terus lena..
- kat kepala ada mcm kelemumur.. byk lak tu.. makin hari makin byk.. bila buh baby oil, makin bertambah.. tak tau nk letak apa dh.. org tua2 pangge benda tu sisik sbb mmg nmpk mcm bersisik..
- kena tampar kat muka ngan kakak dia.. muka merah padam terus.. 1st time nangis punya la kuat.. kesian dia.. mesti sakit.. tiba2 ja kakak dia p tampar.. tak sempat nk tahan..





 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez