EK-LAN

Powered by Blogger.

Friday, March 22, 2013

:: Celebrating Dina's 3rd Birthday ::

written by ~warhans~ at 11:44 AM 0 responds Links to this post
Birthday Dina thn ni mmg kebetulan dekat dengan raya cina.. thn ni start dia masuk taska.. hantar sekali dgn dani. dani dh tukar taska.. taska cina.. bg pandai sikit ckp cina ni.. ada extra knowledge.. nnti2 kalau rajin cita pasai budak 2 org tu plak.. dh lama rasa tak update pasai depa.. kali ni cita pasai celebration besday dina dlu.. besday dia 7hb feb.. hari khamis.. dan kebetulan taska dia wat celebration CNY esoknya tu.. so bole la celebrate skali.. warning.. gambar adalah bertemakan warna merah yer... nama pn CNY kan? semua merah.. lgpn mmg ticer dh pesan suh pakai baju merah..  byk kali lak tu dani bgtau.. ye nak.. ibu tau.. gambar kat taska, minta tlg ticer snap.. tq ye ticer ... (apa nama ticer pn tak tau :-)
 
dlm kereta.. car seat pn merah..
apa yg sonok ntah?


senyum ke apa tu dani?

adik awat tu?


berpegangan tangan tu..




dgn bf ke?



nmpk tak dina?

tu nampak?

haluihnya la anak ibu ni..

bersama kek masing2..

ni baru clear kot..

aik ada gak dani menyelit..



birthday girl kena mkn sendiri...



feberet ni..

gossip ke?

alamak kantoi..

ish larat ke nk hbh ni?

posing maut la tu..




yg ni mkn kat umah yer..

:: Bukit Merah Aku Datang ::

written by ~warhans~ at 11:20 AM 0 responds Links to this post
Tajuk adalah ditiru dari tajuk filem.. Leh cari sendiri filem apa... Haha.. Sebenarnya dh terpengaruh tgk cita tu.. Camana ntah tertgk cita tu.. Byk komen aku dengar lps tgk cita ni semua pakat cari maggi asam laksa... Aku tak yer... Aku lbh setia kpd maggi perisa kari...

Ok berbalik kpd tajuk entry kali ni... Bukit merah adalah destinasi cinta kami bersempena ulangtahun yg ke-5.. Ewah ayat cam poyo jer... Haha... Lgpn ni kan anniversary + besday i, sila bg i bercuti jer.. I dh tak larat nk keja... ;-p.. Plan nk ke bukit merah berlaku dgn cepat.. Dialognya begini.. Kita nk p mn 7 hb ni? P langkawi nak? Tak yah la.. Mesti org ramai time cuti sekolah.. Hbh tu nk p mn?cameron? Jauh la plak.. Lgpn dh selalu p... Kalau bukit merah boleh? Terus gugel time tu jgk.. Wah ada resort... Kampung air.. Menarik ni.. View pn cam lawa... Ok esok call tanya dlu... Esoknya terus call tanya.. N then terus book online... 3 hari 2 mlm...mcm rancangan tv plak.. hehe.. Spt biasa, kita cita details by date la yer...

07/12/2012
- it's my birthday..n also my anniversary..
- before take off (mcm naik kapai terobang lak), potong2 cake dlu.. kat umah mak di Penang.. mlm sblm tu kami dah bertolak ke Penang..
- pas breakfast terus bertolak ke Bukit Merah..
- singgah lunch dlu kat  Bukit Merah..
- pas lunch check in kat Bukit Merah Lake Town Resort..
- weols book bilik kat Kampung Air.. mmg atas air la bilik dia..
- nk p ke situ ada service buggy.. anytime leh call kalau nk kuar dari situ or nk balik ke bilik..
- tp kalau nk jln pn bole gak.. exercise skit..
- p letak brg kat bilik dlu.. pastu rehat2.. ptg2 skit baru kuar..
- p naik skycycle.. ada landasannya.. konsep mcm naik basikal tp yg ni kena kayuh guna tgn.. risau gak takut jatuh...sbb landasan dia tinggi.. tp all the way tu leh tgk binatang2 la..
- pas penat mengayuh (mcm aku yg kayuh), jln kaki ke tmpt main games.. mcm kat fun fair tu.. ada mcm2 games.. baling bola kat cwn atas gelas.. tembak belon.. baling gelang bg masuk botol.. menang gak la satu dua.. tp bukan aku yg main pn..hehe.. dpt la jgk patung mainan utk dani dan dina..
- ada gak games menembak.. guna peluru kapur.. try jgk.. jatuh botoi tu.. nk bgtau kata terer la tu..  ;-p
- hbh main games weols p mkn.. ada tmpt mkn plus kedai2 juai sebiner. spt biasa mesti la beli FM kan..
- pastu melepak sat sementara nk tggu night tour.. pakej yg kami book tu dpt free utk naik boat dan night tour kat ecopark.. lama jgk tggu..
- kui 9 mcm tu baru bertolak.. naik bot pusing tasik.. tak nmpk apa pn.. nm pn mlm kan? smpai kat jeti turun kat jeti.. pastu baru terperasan.. la dekat je pn dgn kampung air.. tepi tu ja.. ptg tu dh naik dh yg skycycle tu.. tmpt yg sama jgk nk p night tour.. utk siang pn bukak jgk tmpt tu, bole je kalau nk tgk2 binatang2 kat situ.. ni dh dpt free apa kata kita tgk je apa ada.. tourist guide tu bgtau mlm2 ada sesetengah2 binatang ni aktif.. siang tak aktif.. tu la tujuannya night tour tu.. leh tgk binatang2 ni walaupn dlm gelap..
- time tour tu mmg gelap la.. tourist guide tu je yg bw torch light. siap menakutkan org lg tu.. dia kira brapa org yg ada.. pastu dia ckp nnti dh hbh dia kira balik brapa org.. kalau kurang, dia ngan pembantu dia akan p cari.. kalau lebih dia yg akan lari dlu.. sabar ja la..
- tour tu ok la.. byk gak nmpk binatang2 walaupun gelap.. tp yg tak bestnya dina ngan dani dh letih.. yg dina dok merengek suh dukung je.. dani siap dok minta air.. bekalan air dh hbh pn.. dekat kui 11 baru keluar.. cdgnya td kunun lps tour nk p mkn la.. skali kedai pn dh tutup + dh tak larat nk jln, terus balik ke bilik jer... bersambung esok..

8/12/2012
- bgn pg, siap2 semua terus call panggil buggy.. p breakfast dlu.. kalau nk jln jauh la jgk.. pastu balik bilik balik.. siap2 pakai baju nk p mandi.. yeehaaa... mak pak budak yg over excited.. haha..
- p beli tiket punya la ramai umat.. jenuh tggu.. masuk ke dlm pn ramai la.. tp ok la.. bole la jgk lps geram nk mandi manda.. dina pn ok.. last time mai, dina dok merengek suh dukung jer.. kali ni ok la.. memberi kerjasama yang baik.. dia pn sama naik.. smpai tak mau benti mandi.. dani tau dh.. pantang ajak mandi tak tolaknya.. smpai kecut la jari jemari..
- sudah mandi balik ke bilik rehat.. mmg letih jgk la.. ptg tu tak dak buat apa pn.. ingat nk kuar ke taiping cari buah durian, skali driver buggy yg amik kami tu bg idea suh p kuala sepetang.. dekat je dari situ.. so apa lagi terus ke kereta.. tingin gak nk mkn mee udang yg femes tu.. gamble je p situ.. tanya direction kat org.. seb baik jumpa... dlm setengah jam camtu ja..
- kami p cari kedai nama mee udang mak jah.. yg tu yg org ckp sedap.. time smpai tu mmg ramai org.. siap ada rombongan student kot. dok kata mesti lmbt ni.. tp ok la.. tak tggu lama sgt pn..  order mee udang special + udang goreng tepung.. nasi putih + telur utk dani dan dina.. mee mmg sedap la..  udang goreng tepung pn sedap jgk.. tak tau la sbb tgh lapar ke..kesimpulannya mmg rekomen la mkn kat situ..
- balik tu rehat2 tgk tv je..

9/12/2012
- siap2 nk balik ke pangkal jalan  rumah... sblm tu sempat lg breakfast.. call buggy nk p breakfast.. skali driver tu tanya nk breakfast ke? ckp la yer.. dia kata kalau nk breakfast mkn kat cafe tepi tu jer.. selalu kalau ramai org stay kat kampung air, depa mmg open cafe tepi tu.. ok la tu.. p mkn dlu.. pastu check out.. dan lg p cari sebiner.. pastu terus bertolak ke Penang dlu.. then baru balik Perlis..
- fuh.. finally siap jgk entry ni.. haha.. berbulan2 dlm draf.. bz kalah PM.. :-p

potong kek dlu...

peace uols..

view lawa..

leh see thru toilet tu..

katil mmg satu je.. siap bw toto lagi.. dh tak muat..

view tasik..

toilet..

view dari balkoni.. bwh tu la cafe kami mkn ari nk balik tu..

view dari Kampung Air


tmpt lepak kat balkoni..

laluan ke ecopark..


bapa mithali ni..

tgh kecut perut time ni.. tp wat2 berani..


ye ye... adik dpt anak patung..

tembak jgn tak tembak..


bersama-sama hadiah yg dimenangi.. seb baik dpt 2.. kalau tak, jenuh berebut..

naik bot..pusing dlm 15 min je kot..

cantik kan burung ni? masa night tour ni..


jenuh nk capture gambar ni.. ni je yg sempurna.. meaning semua muka nmpk..

dpn waterpark..

la la la la la.

time tgh baik..


adik dh sejuk..



jurugambar adalah dani.. camana? ada talent tak?

menu..

mee udang.. TERBAIK..

udang goreng tepung.. sedap..

tmpt breakfast ari kedua..


driver to be..




candid..

peluk sakan aih...

monyet bergantungan.. nk sorang satu.. balik umah tak heran dh..

sini je ada wifi..

dani dan dina bersama2 monyet2 kesayangan.. haha..

syok nmpk..

pk apa tu?



amboi jeling..

mcm kena paksa bergambar je...


 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez