EK-LAN

Powered by Blogger.

Saturday, May 26, 2012

:: In one day ::

written by ~warhans~ at 9:46 PM 0 responds Links to this post






Tuesday, May 22, 2012

:: Doa ketika hujan ::

written by ~warhans~ at 9:28 PM 0 responds Links to this post
Rasanya tak ramai yg tahu doa ketika hujan kan? kalau doa mkn tu semua tau.. kalau tak tau jgk, mmg kena masuk tadika balik la.. sbb slalunya kat tadika mmg confirm akan ajar doa mkn.. yg aku nk cita ni pasai doa ketika hujan.. b4 ni kalau hujan mmg weols diam jer.. kdg2 cuma ckp oo ujan jer.. tp skrg tidak lagi.. haha.. cam iklan lak.. bukannya apa.. Dani skrg dh pandai bc doa.. mcm2 doa dia tau.. sejak masuk taska baru ni.. smpai ada setgh doa tu aku pn tak tau.. cthnya doa bila ujan ni la.. sapa tau angkat tgn.. hehe.. k lah ni aku dh tlg gugel.. pasni bila ujan jgn lupa bc yer.. lgpn bila kita doa ketika hujan insya Allah dimakbulkan.. so apa lg.. pasni jgn mengeluh dh kalau ujan.. baik bc doa.. pesanan utk diri sendiri...
 
Allahumma shoyyiban na fi’an
Ya Allah, (turunkanlah) hujan yangmemberi manfaat.[Hadits Riwayat Al Bukhari : Al Fath 2/518]



Monday, May 21, 2012

:: Kagum tak? ::

written by ~warhans~ at 9:42 PM 0 responds Links to this post

cer tgk gambar kat atas ni? kagum tak? tak ramai lelaki yg sanggup pegang anak bg susu.. tp yg lagi aku kagum adalah aku dh jumpa lelaki yg sanggup jaga anak.. bukan jaga setakat bg susu mcm tu ja.. ni jaga sepanjang masa.. wife dia jauh.. dan dia yg jaga anak.. yg kecik dlm 6 bulan.. dan paling besar 6 thn kalau tak silap.. 3 org tu.. yg tgh tu 3 thn... susah kan nk jumpa.. slalunya kalau marriage yg PJJ ni, mesti la si ibu or si mama yg jaga anak.. bukannya si abah or si papa... mmg aku salute la.. jom layan lagu ni... tiba2 ja.. lagu yg aku dok ulang tiap2 hari... kira favourite song of the month la ;-p

Disaat Aku Mencintaimu
Mengapa kau pergi 
Mengapa kau pergi 
Di saat aku mulai mencintaimu 
Berharap engkau jadi kekasih hatiku 
Malah kau pergi jauh dari hidupku 
Menyendiri lagi 
Menyendiri lagi 
Di saat kau tinggalkan diriku pergi 
Tak pernah ada yang menghiasi hariku 
Di saat aku terbangun dari tidurku 
Aku inginkan dirimu 
Datang dan temui aku 
Kan ku katakan padamu 
Aku sangat mencintai dirimu 
Aku inginkan dirimu 
Datang dan temui aku 
Kan ku katakan padamu 
Aku sangat mencinta 
 Menyendiri lagi 
Menyendiri lagi 
Di saat kau tinggalkan diriku pergi 
Tak pernah ada yang menghiasi hariku 
Di saat aku terbangun dari tidurku 
 Aku inginkan dirimu 
Datang dan temui aku 
Kan ku katakan padamu 
Aku sangat mencintai dirimu 
Aku inginkan dirimu 
Datang dan temui aku 
Kan ku katakan padamu 
Aku sangat mencinta 
 Semoga engkau kan mengerti 
Tentang perasaan ini 
Maaf ku telah terbuai 
Akan indahnya cinta 
Maaf sungguh ku tak bisa 
Untuk kembali padamu 
Maaf ku telah terbuai 
Akan indahnya cinta 
Aku inginkan dirimu 
Datang dan temui aku 
Kan ku katakan padamu 
Aku sangat mencintai dirimu 
Aku inginkan dirimu 
Datang dan temui aku 
Kan ku katakan padamu 
Aku sangat mencinta 
Aku inginkan diri mu 
Datang dan temui aku 
Kan ku katakan padamu 
Aku sangat mencinta

:: Photoshoot @ Kuala Perlis ::

written by ~warhans~ at 9:22 PM 0 responds Links to this post
dlm 2 mggu lps weols p kuala perlis.. sj ja ptg2 amik angin laut smbil2 amik gambar.. kebetulan bw la kamera nikon D40 yg dh ketinggalan zaman tu.. skali ada group nikon gathering kat situ.. patut la dok nmpk ramai mengusung kamera nikon.. kami siap p daftar lagi.. sj ja la.. pastu abg tu suh p cari subject utk amik gambar... bukan pandai amik gambar pn.. amik gambar dani ngan dina bole la.. tgh2 dok amik gambar tu, ada la sorang photographer tu tegur.. dia minta permission nk amik gambar dina.. geram kot tgk dok berlari2.. hehe.. dina pn apa lg.. pantang org ckp nk amik gambar.. terus angkat tgn smbil buat sign 'peace' xjd dia tu.. pas sesi bergambar tu, minta tnjk ajar camana nk amik gambar.. sempat lg tu..

Futnot : baru perasan, mmg byk gambar dina ja yg diambil.. gambar dani susah nk amik sbb dia asyik lari ja.. dan aku mmg tak reti amik gambar kalau subjek bergerak.. kena p kelas nmpk gayanya ni...
 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez