EK-LAN

Powered by Blogger.

Wednesday, June 30, 2010

Tanda Penghargaan Part II

written by ~warhans~ at 2:44 PM 0 responds Links to this post
Rasanya bulan ni mmg bulan bertuah kot.. ari tu kan dpt voucher dari celcom.. kelmarin dpt lagi satu voucher.. kali ni dari Nissan.. ekceli Nissan ada sms suh rate satisfaction level of recent purchase experience at Nissan.. mula2 tu mls gak nk layan.. tp pk ala brapa duit sgt la kan.. sms je pn.. so bls la sms tu.. tak ingat dh pn bg rate brapa.. ;-p ingat tak dak apa la.. skali dpt surat n voucher lagi.. syok2.. kena slalu bls sms la pas ni..

Ni suratnya..


Dan ni vouchernya..

Futnot: murah rezeki bulan ni.. Alhamdulilah..

Friday, June 25, 2010

Facebook @ fesbuk aka FB

written by ~warhans~ at 11:22 AM 0 responds Links to this post

Aku rasa sekarang ni semua org dh tau kewujudan facebook.. kebanyakannya dah ada akaun sendiri.. smpai dlm tv pn slalu gak kuar suh join apa2 rancangan dlm facebook ni.. jgn kata rancangan dlm tv, budak2 sekolah rendah pn dh tau.. pendek kata sapa2 yg tau dunia internet ni tau la apa itu facebook.. bg aku, facebook ni ada byk kelebihan.. antaranya ialah : (ni semua pendapat aku la.. org lain aku tak tau.. )

1. tempat utk berjumpa kembali kwn2 @ adik beradik yg dh lama tak jumpa
- ramai jgk la kwn2 lama aku yg dh berpuluh thn tak jumpa, last2 jumpa balik dlm FB.. tu yg aku kenai la.. aku ni jenis yg kalau tak kenai aku tak add.. kalau ada yg aku tak add tu, sori la.. may be sbb aku dh tak ingat.. ye la kan.. kalau dh profile picture tu buh gambar anak ke, gambar benda ka.. mana la aku nk kenal.. tp ada gak yg buh gambar sendiri tp still aku yg tak ingat.. hihi.. kalau dlu zaman kanak2.. skrg ni muka sorang2 semua dh berubah..

2. tempat utk mengimbau kenangan silam
- ramai yg suka upload gambar2 lama.. esp zaman sekolah.. pastu tag semua dlm gambar tu.. mula la bukak balik story mory zaman dlu kala tu.. tu gambar sekolah.. ada gak sedara mara yg upload gambar zaman kecik2.. syok jgk tgk gambar2 lama ni..

3. tempat berkongsi maklumat
- byk jgk info berguna yg aku dpt dari FB.. esp bab parenting, isu semasa, agama dll

4. tempat simpan gambar/ tgk gambar
- ok jgk la kan ada FB.. bole la jgk tgk gambar2 terkini kwn2.. tak payah susah2 nk send thru email.. satu lagi sesuai utk simpan gambar.. mn la tau kot pc dh tak muat nk save gambar2.. pernah skali tu dah terdelete gambar dlm pc.. seb baik dh upload dlm FB.. bole la save lain..

5. tempat simpan/share video dan tgk video
- ada gak video2 yg menarik aku simpan dlm FB.. kalau simpan dlm pc tau je la.. jenuh plak nk mencari kalau nk tgk balik... pastu aku suka tgk video2 yg org lain upload or share..

6. tempat jual brg
- ramai amik kesempatan utk jual brg2.. mula la nk tag org nu org ni.. besa la.. bila dh kena tag kdg2 tergoda la jgk..

7. tempat beli brg
- kalau dh ada org menjual, ada la kan yg nk nk membelinya..

8. tempat utk menjemput org ke kenduri kawin, reunion dsb
- yg ni slalunya aku dpt invitation ja.. tak penah pn invite sapa2..

9. tempat utk communicate either than sms or email or chatting
- slalunya kalau nk communicate guna FB ni mudah la jgk.. sbb bole letak kat status or send messages or chatting.. semua bentuk komunikasi ada.. bole share gambar n video lagi..

10. tempat utk release tension ie main games..
- dlu rajin gak dok main farmville or cafe world.. la ni ntah apa jd dh ngan ladang ngan dapur aku tu.. dh lama tak bukak.. sejak semua games ni dh di'blok'.. huhu.. adakah itu bermakna aku dh tak tension? tu sbb aku dh tak main game.. hurmm...

Tu je la kot kelebihan FB.. nota skali lagi : ni pendapat aku ja..

Futnot : ada jgk la keburukan FB ni.. smpai ada yg bole meruntuhkan rumah tangga.. Nauzubillah min zalik..ekceli bergantung kpd org jgk.. klau niat dia baik, baik la jdnya..

Thursday, June 24, 2010

Pelik bin ajaib

written by ~warhans~ at 4:13 PM 0 responds Links to this post
- kalau kat rumah, 6-7 oz dh cukup
TAPI....
- kalau hantar mengasuh, mesti sekurang2nya 16 oz..

Tuesday, June 22, 2010

Tanda penghargaan..

written by ~warhans~ at 11:07 AM 0 responds Links to this post
Tajuk cam apa je kan..hihi.. sj ja nk cita ni.. ada la beberapa bulan lps, pekerja Celcom berukben call.. nk buat sebey katanya.. ntah la ari tu tetiba rajin melayan minah tu.. b4 ni kalau ada ja nombor pelik2 call + nk tanya mcm2, aku mmg mls nk layan.. alasan paling senang, sy bz ni.. huhu.. tp distaim lain plak.. pasrah je menjwb soklan2 dia.. dia nk sebey pasai serbis berukben.. so apa lagi.. hentam je la.. mmg komplen sj2 la.. bgtau mmg slow.. nk bukak satu2 page punya la lmbt.. tambah2 kalau kat rumah.. kat opis laju la kan.. kata pn ada 3G.. kat rumah tu, harapkan GPRS je la.. pastu minah ni ckp la.. tu la tujuannya dia buat sebey tu.. kunun nk tingkatkan serbis depa la.. lastly b4 dia hang up, dia ckp akan bg rebat rm10 sbb sudi menjawab sebey dia.. chewah.. tiba2 ja la kan.. so tak kisah la.. ingatkan dia just potong rm10 dari bil je la... sekali semlm ada dpt surat ni...


nk tau isi kandungan surat ni, silalah click for larger view..


dpt cash voucher Secret Recipe tu.. syok2.. jom kawan2.. kita serbu SR.. lusa gaji masuk..

Futnot : sapa2 nk voucher, jangan la mengelak lagi kalau dpt call2 mcm ni.. (padahal diri sendiri pn mls gak nk layan.. )

Friday, June 18, 2010

Shopping baju..

written by ~warhans~ at 12:42 PM 0 responds Links to this post
Last month, aku ada p bangi.. lepak kat rumah abg.. so 1 day ni, my SIL bgtau kat situ ada juai baju baby.. yg berjenama gak la.. tp yg rejek2 ni.. ie ada kotor sikit or butang tercabut or jahitan tak kemas.. kira tak menepati stended ISO la.. harga mmg murah.. dia pn ajak la aku p tgk.. besa la.. nama pn pompuan kan.. bukan leh dengar kalau ckp ada brg murah ni.. tergedik2 la nk p tgk... p la tmpt tu.. rupa2nya bukan kat kedai pn.. tp kat market.. dia longgok2 baju tu.. so terpaksa la kena selongkar baju2 tu.. takes time la jgk sbb dia juai asing2.. baju ngan seluar kena matching2 sendiri.. dari tersusun elok sampai dh berceramuk semua.. gara2 nk me'matching'kan baju ngn seluar.. murah mmg murah la.. 3 helai RM10.. mana nk carik.. ada Baby Kiko.. ada anakku... ekceli yg kata reject tu, tgk tak la seteruk mana pn.. ada setengah tu tak pasan pn apa sbb direjek.. kiranya berbaloi la jgk.. lgpn nama pn baju baby kan.. lama mana sgt la nk pakai pn.. total perbelanjaan ari tu RM40.. ok la.. byk pasang jgk dpt..

utk dani

utk dina

Tuesday, June 15, 2010

Jom makan kek

written by ~warhans~ at 4:27 PM 0 responds Links to this post

Cake name : Chocolate banana <-- his favourite
Price : RM 78.75
Comment : Very delicious n Yummy...

Tuesday, June 8, 2010

Unexpected..

written by ~warhans~ at 4:15 PM 0 responds Links to this post



Date : 31st May 2010
Time : Around 1 am - 7 am
Location : Penang

Futnot : geram gak.. tp bersyukur sgt2 sbb tak dak brg yg hilang.. ada la hikmahnya tu.. think +ve..

Thursday, June 3, 2010

Month of May

written by ~warhans~ at 2:27 PM 0 responds Links to this post
DANI
- age : 1 year n 9 months @ 18/05/2010
- suka sgt cakap ni kakak unya... awal2 semua brg dia, dia akan ckp ni akak unya.. tp lately ni semua benda dia punya.. bila tanya ni sapa punya mesti jawab kakak..
- dh pandai panjat katil..
- dh pandai mintak susu.. esp bila dia nmpk botol susu dia..
- suka main susu.. ie tuang susu.. selalunya bila nk tdo la.. letak dia dlm katil dia, then dia akan tuang susu dia atas tilam @ apa sj brg dlm katil dia esp mainan dan bantal dia.. hbh semua basah.. jenuh jgk la dok kena jemur tilam ari2.. letih ibu camni.. bila marah, dia bole dok senyum2 lagi.. haish.. sabaq2..
- dh pandai tutup muka time kena panas.. jaga kulit sggh.. hihi..
- 2nd time jln jauh ie dari penang ke bangi.. jenuh la melayan.. skrg ni suka sgt berdiri dlm kereta.. dh tak mau kena ikat.. penat marah suruh duduk, dia akan duduk jgk tp sat ja.. tak smpai seminit berdiri balik.. pastu sat dok blkg sat nk p dpn..
- suka tampar kucing.. kesian tgk kucing jd mangsa.. bila tegur, bukan nk dengar.. seb baik la kucing tu tak cakar dia.. risau yg tu ja..
- 1st time p KLIA.. yg paling best, kat situ la dia nangis2 sakit perut nk yak.. tp tak mau kuar.. terpksa tggu dia.. last2 tak kuar jgk2..
- 1st time p PD.. kat sini baru nk yak.. haih pilih tmpt jgk.. ada air @ laut baru nk yak ke..
- kat PD bg dia mkn aiskrim sendiri.. very the comot la muka dia.. yg bestnya dia bukan jilat ais tu, dia p celup ngan jari pastu hisap jari.. mcm2..






DINA
- age : 3 month @ 07/05/2010
- dh leh pusing2...suka tdo mengiring..
- kelemumur naik balik... tp pastu dh kurang.. tinggal sikit2 ja..
- suka sgt senyum.. mmg pemurah senyuman tul la.. tambah2 bila sembang ngan dia.. dh pandai nk sembang.. kuar suara sekali sekali punya la kuat..
- dh kenal org.. ada certain2 org ja boleh dukung dia.. org lain kalau dukung, dia akan nangis..
- dh pandai tarik sarung tgn sendiri.. tgn knn akan tarik sarung tgn sebelah kiri.. bila dh berjaya, dia akan hisap jari smapi basah..
- makin byk minum susu.. sblm ni hantar kat pengasuh dlm 14 oz pn dh cukup.. skrg kena bg 15 @ 16.. tu pn kdg2 balik opis, terus bg dia minum..
- 1st time jln jauh ie dari penang ke bangi.. dan dia dok diam ja dlm car seat.. gud girl.. tak rengek2..
- 1st time bw jln letak dlm stroller.. mmg behave sgt.. tak bunyi apa.. tgk ja org lalu lalang.. smpai tertdo dlm stroller..
- 1st time BF dia kat shopping complex.. time tu tgh shoping baju, letak dia dlm stroller.. skali dia nangis punya la kuat.. seb baik ada kerusi kat kedai tu.. so selamba ja la.. cover2 ngan tudung..
- 1st time p KLIA...
- 1st time p PD.. lepak kat tepi pantai ja..






Award yang PERTAMA..

written by ~warhans~ at 12:34 PM 0 responds Links to this post

ekceli dh lama dpt award ni.. tp ni baru berkesempatan nk post.. huhu.. bz apa tak tau la.. neway tq kpd pemberi award iaitu Husna aka Mrs Bobo.. masuk jgk kami dlm list hangpa nooo.. hihi..

rules award ni:

1. put the logo on your blog
2. pass the award on to 12 bloggers
3. link to the nominees within your post
4. let them know they received this award by commenting on their blog
5. share the love and link to the person whom you received this award

1. put the logo on your blog - DONE
2. pass the award on to 12 bloggers - NOT DONE (sbb pass kat 3 org ja) hihi.. kpd semua penerima award, silalah terima award yg tak seberapa ini..
3. link to the nominees within your post - DONE
And the nominees are :
i) Ida
ii)Fathin
iii) Ana
4. let them know they received this award by commenting on their blog - NOT DONE.. bgtau kat FB bole tak?
5. share the love and link to the person whom you received this award - DONE.. so Husna terimalah semula awardmu ini.. hihi..

Futnot : ada lagikah insan2 pemurah lain yg nk bg award?
 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez