EK-LAN

Powered by Blogger.

Tuesday, November 23, 2010

Jadual jantina anak

written by ~warhans~ at 8:24 AM 0 responds Links to this post
Dpt emel pasai ni kelmarin .. menarik2.. cuba tgk kt bwh...


nmpk tak? nmpk tak? kalau tak nmpk mmg tak lama la.. ;-p

Futnot : betul @ tak, Wallahualam.. kita hanya boleh merancang..

Monday, November 15, 2010

Month of October

written by ~warhans~ at 11:03 AM 0 responds Links to this post
DANI
- age : 2 years n 2 months @ 18/10/2010
- mlm2 dh kurang jaga mintak susu..
- dh pandai menyanyi.. tp dlm bahasa dia la.. sebut apa pn tak tau.. tp ada mcm bunyi nyanyi.. kalau dia dok sorang sambil menulis ke dengar dia dok nyanyi.. dlm kereta pn kdg2 nyanyi jgk..
- bw mandi kat Bukit Jernih.. syok betul dia dgn air.. gelak mengekek je.. tak takut langsung kat air.. mmg kena register belajar swimming ni..
- tdo kat rumah nanny dia 4 hari 3 mlm.. sebabnya aku kena p outstation kat hadyai.. last2 terpaksa tinggai depa kat situ..
- batuk.. jangkit dari aku la tu.. balik2 hadyai tu mmg selsema dh.. pastu dok berkepit ja ngan depa.. jangkit la.. demam pn demam gak.. 1st day tu tak panas sgt.. mai mlm tu panas dh.. tak jaram pn.. ingat dia batuk ja.. esok pg tu panas la.. bg mkn ubat ja la.. balik rumah ari tu, tak aktif pn.. letih kot.. tak brapa mau sembang sgt.. esok tu baru aktif balik.. dh lega skit la tu..
- sejak2 batuk ni, mlm2 time tdo ja mesti dok merengek.. pastu bila tegur, dia nangis.. bila marah lagi dia menjerit.. pastu batuk2.. pastu nk muntah.. last2 adik dia pn jaga sekali.. sama2 nangis la.. pening2..







DINA
- age : 8 months @ 07/10/2010
- makin laju dia menyuloq.. hbh satu rumah dh dia tawaf.. pastu kalau jumpa apa2, semua nk buh dlm mulut..
- ada tempat duduk baru.. bumboo babysitter.. beli pn sbb tgh sale.. seb baik dia mau jgk duduk.. kalau tak mau bg dia p merata mmg letak kat situ la..
- dh tak bagi pakai stokin kaki.. besaq dh pn..
- kena tinggai 4 hari 3 mlm.. bila balik amik dia.. dia tak mau.. bila aku pegang ja dia nangis.. aku dh cuak dh.. marah kot tinggai dia lama2.. maybe sbb time tu mlm kot.. balik rumah, mandi semua dlu, pastu baru dia senyum.. seb baik kenai lagi.. kalau smpai ke sudah dia tak mau kang aku plak yg nangis ..
- bw mai opis sbb nanny dia mintak cuti.. dh la time tu miting.. dia tgh ngantuk.. nangis sakan sampai teresak2.. balik miting tgk2 dh lena.. amik half day terus ari tu.. lps dia jaga, terus bw balik rumah.. bw skali kakak dia..
- pantang tinggai dia mesti dia nangis.. pastu skrg ni tak leh nk berenggang dh.. takut kena tinggai lagi la kot.. sian kat dia.. makin manja dh..
- demam.. panas ja bdn dia 1st day kena tu.. dok jaram ja.. esok tu ok skit.. demam skali ngan kakak dia..
- batuk plak.. jangkit dari kakak dia.. pastu kena selsema..
- pernah terlena atas riba sepupu dia.. time tu sepupu dia dok atas buaian.. dok terbuai2 tu lama2 dia pn terlena..





 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez