EK-LAN

Powered by Blogger.

Wednesday, March 7, 2012

:: Bandung 4th Day ::

written by ~warhans~ at 9:31 PM 0 responds Links to this post
27/2/2012
- pg ni turn my hasben lak gi shopping kat Pasar Baru.. aku sibuk packing brg2.. dh setel tu bw dani ngan dina p breakfast.. angkut brg semua.. then bertolak ke airport la.. dh nk balik dh.. sat ja masa berjalan..
- dok risau takut kena bayar utk excess baggage.. seb baik tak kena sbb kira dlm group.. so terlepas la..
- naik flite kui 12 tghari.. bye2 Bandung.. hopefully leh p shopping lagi :-p..
- memandangkan ada byk lagi duit rupiah, kami bantai order mknn dlm flite.. haha.. aku siap beli handbag hook.. sblm ni mmg dh aim.. walaupun tak dak kaler merah.. tak pa la.. pasrah jer..
- smpai LCCT p lepak kat food court.. berjam2 jgk..sian kat budak2 la.. siap bw Dani p mandi lagi.. pastu p Mc D.. sanggup tak mkn kat food court.. semata2 nk makan kat Mc D..hehe.. dh check in semua.. singgah beli Famous Amos.. pantang nmpk tul la kedai tu.. mesti nk p beli..
- dh masuk dlm tmpt menunggu tu baru tau kata flite delay.. alamak.. bosannya.. last2 p solat maghrib dlu..
- dlm flite semua pakat lena la.. dh keletihan semua.. smpai Alor Star pn dh dekat kui 10.. terus balik rumah.. berakhir la percutian kami sekeluarga.. really enjoy walaupn sgt meletihkan..










:: Bandung 3rd Day ::

written by ~warhans~ at 9:04 PM 0 responds Links to this post
26/2/2012
- pg2 lagi member call tanya nk p shoping kat Pasar Baru.. dia suggest p geng perempuan2 ja.. anak2 tinggai kat bapak2.. so aku on ja.. senang skit nk shopping.. salin2 baju kanak2 2 org tu p breakfast..
- hbh breakfast terus ke Pasar Baru utk kali ke-2.. kali ni mmg memborong betul2 la.. beli telekung, kain pasang, handbag dll.. 4 jam jgk la kami p shopping.. nama pn perempuan kan.. tp aku keja dok tgk jam ja.. sbb kena balik awai.. nk kena p tmpt lain plak.. dh setel semua, siap kena beli beg lain utk angkut brg2 tu.. senang ja nk cari beg tu sbb ramai sgt org juai kat tmpt keluar Pasar Baru tu..
- smpai hotel rehat sat.. pastu solat.. siap order Nasi Goreng Guntur lg.. sbb tak lunch lagi.. pastu bertolak ke Transtudio.. b4 tu singgah kedai juai kopi dan keropok/kerepek... tak tau nk beli apa jgk.. last2 beli jgk la agar2 kering (nk jek dani dgn dina ja), kuih sepit dan satu lg jenis kuih.. tak tau nama apa.. tepung ja.. dlm tu ada inti coklat.. dh balik mesia baru rasa kuih tu.. ok la.. boleh terima la..
- smpai kat Transtudio tggu amik tiket semua.. pastu masuk dlm tu.. byk sggh games dia.. tp byk yg tak sesuai utk kanak2.. dina lak dok wat perangai.. tak leh dengar bunyi2.. esp org menjerit2.. dia dok nangis ja.. keja nk suh dukung ja.. lenguh tgn aku..
- dh nama pn bw kanak2.. so dok masuk tmpt yg kanak2 leh masuk la.. games kanak2.. yg thriller semua tak leh nk wat.. cuma yg bestnya ada show kat jlnn dlm tu.. sempat la tgk.. mcm2 watak ada.. vampire la.. snow white la.. magician la.. mcm2.. menarik gak..
- dlm tu ada roller coaster.. yg ni mmg takkan naik la.. giant swing pn ada.. ni pn tak sanggup nk naik.. ada racing car.. tingin nk naik.. tp nk kena beratur panjang.. mls la..
- lupa nk bgtau, nk masuk Transtudio tak leh bw mknn dan minuman.. depa cek beg.. tak tau la sbb apa.. yg pastinya last2 kami kena mkn kat dlm tu.. sbb dh lapar sgt.. maybe tu la sbbnya tak bg bw mknn.. suh beli mknn kat dlm tu.. mkn burger ja kat situ..
- dh hbh mkn, terus kuar dari situ.. sempat jgk la singgah kedai sebiner.. spt biasa beli fridge magnet transtudia la.. nk kuar kena lalu shopping complex.. besar jgk.. tp tak round pn sbb dh penat.. tggu kat luar ja.. pastu terus balik hotel..
- balik hotel bg dani dgn dina tdo.. pastu order nasi bakar.. sedap jgk.. nasi tu dibalut dgn daun pisang pastu dibakar.. lain la skit.. pas mkn, tdo.. sgt bagus utk kesihatan.. haha..
















:: Bandung 2nd day ::

written by ~warhans~ at 8:29 PM 0 responds Links to this post
25/2/2012
- breakfast kat hotel.. pastu bertolak ke Tangkuban Parahu.. tmpt ni adalah gunung berapi yg dh tak aktif tp tmpt tu masih berasap.. jauh jgk la perjalanan.. sbb kena naik bukit..
- dani dgn dina dok merengek.. maybe lama sgt kot tdo semlm.. mcm ngantuk je lagi sorang2..
- smpai kat Tangkuban Parahu, tgk ramai betul la penjaja.. mcm2 brg depa juai.. pelancong pn ramai jgk.. time tu tak la panas sgt.. so ok la melawat time tu.. pemandangan sgt la lawa... mn penah tgk gunung berapi lagi.. mmg nmpk asap dia dari jauh.. bentuknya pn nmpk mcm perahu...
- lps amik gambar kat situ, bertolak ke ladang strawberry.. sblm tu ada gak stop kat ladang teh.. berhenti amik gambar ja..
- kat ladang strawberry tu boleh p petik sendiri strawberry.. amik la jgk utk 2 org.. smpai kat ladang tu, org yg jaga tu ckp leh petik 10 buah ja.. ish dh la indah khabar lg rupa.. susah betul nk jumpa strawberrynya.. mmg beza la dgn kat cameron highlands.. yg strawberry byk sgt2.. yg ni nk jumpa satu pn bercinta.. pastu haluih2.. tp dh bayar kan.. cari jgk la bg cukup..
- kat situ siap borong kerepek la.. skali dgn jelly strawberry.. aku tak suka pn.. tp dani dgn dina cukup suka.. dodol strawberry aku suka.. beli jgk sbb nk rasa.. seb baik sedap..
- hbh memborong, weols teruskan perjalanan.. nk p mkn.. nama tmpt tu Kampung Daun.. menarik tmpt tu.. sbb nk mkn dia kena bersila.. dan tmpt mkn kena panjat tangga.. tinggi jgk la.. time tu dh la lps ujan.. tangga pn agak licin.. risau jgk nk naik ke atas tu..
- order mcm2 kat situ.. mmg mcm2 la mkn.. aku pn tak tau nama2 mknn tu.. sbb org lain yg order.. kami mkn jer.. hehe.. belasah je apa yg org order..
- pastu mula2 ingat nk balik hotel dlu then baru kuar balik.. diskus2 depa kata tak yah balik.. sbb nnti lmbt.. so terus bertolak ke tmpt shoping..
- 1st tmpt shoping, nama Toko Tiga.. aku tak minat sgt.. sbb jual jeans.. dan t-shirt2 dan kemeja2.. org lelaki syok la.. tp sempat jgk aku sambar blaus satu.. hehe.. lama jgk kat situ.. smpai boring2 la aku tggu.. dina lak dok merengek.. last2 p tggu kat kereta.. elok masuk kereta ja ujan lebat.. seb baik lg..
- bila semua dh setel memborong, p satu lg tmpt shoping.. central branded outlet.. sini ok jgk la.. ada mcm2.. baju utk kids, men, women.. semua ada.. beli jgk jacket jeans utk dani.. dan baju utk dina.. kat aku beli seluar tdo.. murah je pn..
- pastu p satu lg kedai.. nama kedai ni tak sure.. sbb tau masuk ja.. tp tak beli apa2 pn.. tak menarik sgt.. just pusing2 ja tgk brg2 yg dijual..
- dh hbh tour kedai, balik hotel.. dh mlm dh pn.. lepak2 sat.. dok tanya dani nk mkn apa.. nk order ja.. dia kata nk mkn mee goreng.. tp bila smpai bukan mkn pn.. last2 aku gak yg habiskan.. pastu bg depa 2 tdo.. aku tak leh nk tdo sbb dh tdo lama kelmarin.. dok layan internet la.. by the way kat hotel tu ada wifi.. dan sgt laju.. syok betul.. kui 1 lbh jgk la baru tdo..






























 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez