EK-LAN

Powered by Blogger.

Thursday, February 16, 2012

:: She's TWO now ::

written by ~warhans~ at 9:37 PM 0 responds Links to this post





I can't believe you are 2 already. Soon you will have many things in life to worry about. Till that happens, sit back and enjoy this special day as a toddler while you can. Happy Birthday cutie pie!

I hope you have enjoyed your first two years on earth. Life is yet to begin and once it does, you will grow up to be a very loving and genuine individual. Happy Birthday!

You may be little in size, but you bring loads of happiness to everyone around you. I can't wait for the day that you are old enough to read and understand this heartfelt wish on your Birthday. Happy Birthday!

You are a naughty little 2 year old. But all that is forgotten because you are just too cute and have brought much joy in the lives of everyone around you. Happy 2nd Birthday little fella!

I've loved watching you grow in the first two years of your life. You are a fast learner and seem to be poised for big things in life. Don't forget us when you make your millions! Wishing you a very Happy 2nd Birthday.

I think the word 'cute' was made up just for you. You are cuteness redefined to a whole new level. Happy Birthday to the cutest and sweetest 2 year old in the whole world!

Your second birthday brings me back to the days when I first held your fragile body in my arms. I had seriously never seen anything so beautiful. I love you little one. Happy Birthday.

Monday, February 6, 2012

:: Sudah sampai masanya ::

written by ~warhans~ at 8:31 PM 0 responds Links to this post
Tajuk tak leh blah jer.. hehe.. bukannya apa.. ekceli tajuk entry kali ni nk bgtau sudah smpai masanya utk aku update blog ni.. lama jgk la tak update.. sejak dari thn lps lg.. dh masuk bulan 2, baru nk update.. mcm2 jd dh sejak Januari 2012.. aku akan cita sikit demi sikit...

ABOUT ME..
Sejak awal thn, aku dh bertukar ke jabatan baru setelah 8 thn di jabatan lama.. sebenarnya dari bulan 11, 2011 lagi aku dh tau nk kena berpindah ke tmpt baru.. mcm2 perasaan aku rasa.. seronok, sedih, takut semua bercampur baur.. ye la kan, aku dh lama sgt kat jabatan lama.. dh tau semua keja kat situ.. dh selesa org kata.. tu dlu la aku rasa.. skrg dh lebih sebulan aku kat tmpt baru.. so far so good.. aku pn dlm fasa nk menyesuaikan diri kat tmpt baru tu.. aku cuma nk cita part apa yg aku suka dan tak suka kat tmpt baru.. beside the job of course.. yg aku suka tmpt baru tu dekat je ngan rumah aku.. kuar kui 7.50 pn sempat.. less traffik lite.. so tak yah terkejar2.. lgpn tmpt parking pn byk.. tak kisah dtg lewat pn.. still ada parking dan tak yah berebut2.. mmg heaven la.. tp yg tak bestnya jauh dari pekan.. meaning bank jauh, nk amik atau nk masukkan duit susah.. terpaksa turun kangar dan memeningkan kepala cari parking.. tmpt mkn pn susah sini.. baru ja sebulan dh bosan makan kat area situ.. pg2 semua tmpt ada nasik lemak, kuih.. yg lain2 terpksa keluar jauh..

DANI
Dani skrg dh tukar ke taska baru.. taska Siti Khadijah. dekat je ngan rumah.. tak smpai 5 minit.. ari pertama masuk taska 4/1/2012.. aku tggu smpai kui 9.30.. mmg dia dok ikut ja aku.. tak mau lps.. tgk ramai plak budak2 dok nangis.. lg la dia cuak.. tp last2 terpaksa tinggai jgk la.. meraung2 dia.. siap meronta2 lg time cikgu dia dukung.. sebak jgk aku.. ye la kan.. mn sanggup tgk anak nangis teruk mcm tu.. tp wat keras hati jgk la.. ptg tu amik elok ja tersengih2.. rupa2nya cikgu dia dh upah gula2.. patut pn sengih jer...esok time nk hantar tu ada jgk la bunyi2.. tp wat tak reti ja.. pesen dia mmg mcm tu.. time amik nnti elok je.. rutin dia skrg pg2 bgn salin baju ja.. pastu basuh muka.. tak bg mandi pn sbb sejuk sgt.. dia pn ada jgk ciri2 nk asma.. so tak mau la bg mandi awai2.. ptg balik kalau sempat bg mandi sekali lagi.. sbbnya kat taska dia mandi sekali jer.. setakat ari ni dh ok dh la.. siap balik dh pandai baca Al Fatihah sendiri dh..nk masuk toilet pn bc doa dlu.. mandi pn nk pakai kain basah.. good2.. pampers pn dh tak pakai kat taska.. balik rumah pakai time nk tdo ja.. susu pn tak minum dh kat taska.. balik umah mula la merap nk minum susu.. tp selalunya dia minta milo.. milo tu maksudnya milo + susu la.. oh ya baru2 ni aku terlupa nk bg dia pakai pampers sblm tdo.. esok pg tu paham2 je la kan..aku pelik la.. apsal baju dia basah hbh.. ingatkan bocor rupa2nya mmg tak pakai pampers pn.. apa lg berbau hbh la.. dh la ari tu mmg aku terlewat bgn.. kelam kabut la.. angkat dia basah2 badan dia.. dh tak peduli dia merengek sbb sejuk.. dh lewat la katakan.. mmg aku smpai ofis pn on time.. tghari tu terpaksa la balik salin cadar semua.. luckily aku letak changing mat bawa cadar so slmt la tilam tu.. tp sembur febreeze jgk.. selalunya b4 tdo mesti dia bgtau suh pakaikan pampers.. mlm tu leh plak dia tak bgtau.. nk jd cita.. pastu esok tu plak, bole dia p kencing dlm kereta plak.. ish2.. amik dari taska dia dh bgtau nk kencing.. suruh la dia tahan.. smpai kat trafik lite dia dok ckp jgn amik adik.. muka dh lain.. siap marah2 lg.. tgk2 dh terkencing dlm seluar.. mmg suh dia berdiri pn time tu.. abih la lapik kaki tu basah.. sampai2 umah terpksa la angkat lapik kaki.. basuh semua kat dpn umah.. mmg cari keja betul la..

DINA
Dina masih hantar kat umah org ngasuh.. rasanya kecik lg kot kalau nk hantar kat taska.. dia dh la mmg bersaiz kecik.. so tggu kot lg 2 tahun ke... baru nk hntar ke taska.. dia skrg suka sgt berckp.. tp dlm bahasa dia la.. jenuh la nk paham.. kakak masih tak bole sebut.. kalau sebut ibu ke abah ke, dia ikut.. tp bila sebut kakak dia gelak jer.. ada skali tu dia sebut ani.. hehe.. kelas kau yer... pangge kakak dgn nama jer.. apa2 pn perkataan paling best ialah o ok.. maksudnya susu.. tak sama langsung.. mana la dia dpt idea.. mula2 dlu dia sebut o ok.. skrg ni dh tambah jd o ok dida.. haih mcm2 la dia tu.. mlm2 pn kalau dia tak mau tdo, pot pet pot pet dia dok berckp sorang2.. tak kisah la tutup lampu ke, dia tadak heran punya.. kala dia tak mau tdo, tak yah la paksa.. takkan tdo punya la.. last week nk pegi cek asma dia skali doktor yg selalu jumpa tu ada emergency.. so tak jd la jumpa.. minta sunat je la.. dh nk masuk 2 tahun baru sunat.. doktor tu pn tegur.. siap ckp lenkali kalau ada anak perempuan lg, 4-5 bulan bw p sunat dh.. hehe.. kena sekali.. tanya dia tak boleh ka sunat time ni.. dia kata bole cuma budak dh cerdik la.. mmg pn.. nangis jgk dia time kena sunat tu. tp kejap je la.. elok kuar bilik doktor ok dah.. good girl.. sok 7 feb besday dia yg ke-2.. aku mmg dh plan nk bf smpai dia 2 thn ja.. so ari ni last la aku pumping.. dok ckp jgk kat dia.. pasni kena minum o ok botol la.. siap dia jawab amau.. hehe.. melawan tu.. tgk la mcmana nnti.. yg pasti aku mmg nk kena stop pumping dh la.. part bf tu slow2 la kot.. tak tau cara mcmana lagi.. apa2 pn aku bersyukur la bole bf dia smpai umur dia 2 tahun.. Alhamdulilah sgt2..

Futnot: entry kali ni tak dak gambar.. sj ja.. tak tau nk letak gambar apa.. ye la kan.. semua nk cita dlm satu entry.. dasar pema... betul..
 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez