EK-LAN

Powered by Blogger.

Tuesday, November 29, 2011

:: Celebrating her 3rd Birthday ::

written by ~warhans~ at 4:00 PM 0 responds Links to this post
Dah lbh 3 bulan dh celebrate besday Dani yang ke-3.. baru sempat nk cita pasai besday dia.. tak dak la special apa pn.. cumanya kali ni yg berbeza weols ada tempah cake dan juga apam dot2.. kek tu utk kami mkn.. dan apam dot2 tu utk bagi kat kwn2 dani di taska.. kebetulan sehari sblm besday Dani cuti Nuzul Quran so sempat la shoping kat C Mart (pasaraya terbesar di Perlis) ;-p. beli sumi, coklat wafer dan biskut apollo.. mlm tu bekerja keras la mem'packing' semua brg2 ke dlm plastik.. esok pg bw semua plastik tu ke taska dani.. nk bg kat kwn2 dani di taska.. memandangkan besday dani time bulan posa so kami pn bw dia bukak posa kat hotel seri malaysia.. w'pn dia tak posa.. hehe.. balik dari bukak posa tu, baru la bermula acara kemuncak iaitu potong kek.. so apa lg.. jom kita tgk gambar lak.. mls nk cita panjang..

biskut apollo..

apollo lagi..

apam dot2..

sumi..

nah kakak.. amik apam ni..

ni ada lagi..

ish awat aku dok bg apam ni ja? mcm keja kat kilang lak..

tak puas hati ni..

siap dh.. kilang dh leh tutup..

jom p bukak posa lak..

gambar ulang tayang..

ulang tayang skali lagi..

kek idaman dani..

nk potong camana ni?

pisau ni leh makan tak?

jom kita potong kek..

terima kasih ibu.. ikut iklan fernleaf yer..

hasil potongan dani..

sedap hingga menjilat pisau kek..

semakin comot...

dan comel..

comel tak mulut i?

apa tgk2? i tau la i comel.. haha..

selesai sudah..

:: Unplanned ::

written by ~warhans~ at 11:04 AM 0 responds Links to this post
Pernah tak jd mcm ni? kunun nk sebey brg skali tiba2 terus beli.. kalau takat beli brg2 rumah slalu la kot.. kunun nk p beli roti ja sekali p beli telur la.. jem la.. daging burger la.. tu mmg dh jd kebiasaannya.. maksud aku ni brg yg beratus2 la.. kalau org yg mmg jenis berduit byk dh biasa la kot.. tp mcm aku ni lain skit.. jenis suka sebey2 harga dlu kalau melibatkan duit yg byk.. tp baru2 ni.. ish tak dak la baru sgt.. sebulan lbh jgk la.. dlm erti kata lain, cita ni dh basi ya.. kunun nk p sebey tablet pc.. p ngan SIL aku la.. sblm ni dia ada tnjk dia beli yg made in china.. ok la.. harga tak smpai sibu pn.. dlm kemampuan aku jgk la.. so p la tgk ngan dia.. mmg niat tu nk sebey ja.. skali cina tu siap bw kuar mcm2 jenis.. dok pk nk beli ke tak mau.. pastu SIL pn ckp beli je la.. bila lagi nk mai.. ye la.. nk p kedai tu pn tak tau.. seb baik dia yg bw.. suh p skali lg kompom sesat.. tmpt tu plak mcm terpinggir ja.. siap pintu kedai bertutup memanjang.. suspicious di situ.. tak penting... yg pentingnya skarang aku dh ada tablet.. walaupun mcm dh jd kepunyaan dani dan dina.. sibuk nk main angry bird.. dani sebut angly but.. dina plak are-bird.. haha mcm2 la depa.. pantang nmpk ja mesti berebut2 nk amik.. kdg2 dh bergaduh, dani la mengalah.. pastu siap ckp ibu beli la dua.. bila ckp tak dak duit, dia siap p amik wallet aku yg ada beberapa keping RM10 ja tu.. pastu dia ckp ni ibu ada duit.. nak, kalau setakat RM10 tu beli chargernya pn tak lps... huhu.. jom kita tgk apa yg dibeli.. dgn harga kurang dari sibu.. haha.. jd la.. dari beli samsung galaxy tab tu... kalau harga galaxy tu satu, yg ni aku bole beli 2.. haha... giler poyo...






Futnot: sebenarnya mcm menyesal jgk beli.. tp tak pa la.. utk anak2.. haha <-- ayat penyedap diri sendiri

Monday, November 21, 2011

:: Black out ::

written by ~warhans~ at 12:35 PM 0 responds Links to this post

Last week balik keja semangat la nk masak nasi.. sekali elok letak periuk ja.. tekan suis tiba2 ja black out.. waktu tu dekat2 nk maghrib.. nasib baik tak gelap sgt la.. dani dh siap nangis dh.. itu budak mmg takut skit.. dina rileks je.. mula la 2 org tu dok mengikut bontot aku ja.. aku p bilik depa p bilik.. aku p dapur depa p dapur.. sabar ja la.. jenguk jgk la kat luar tu kot2 rumah aku ja black out.. tp rasanya mmg semua kot.. kepala hotak dok pk la nk balik kg ke.. so ckp kat dani, ibu mandi dlu na.. kakak dok ngan adik.. sat ja.. depa pn tercongok la dpn pintu toilet.. gelap jgk la dlm tu.. dh la tak dak lilin.. harapkan lampu hp ja.. tu pn letak kat luar bg ada cahaya skit kat luar tu.. disbbkan mls nk pack brg2 mandi tu gigih nk p mandi jgk.. sblm tu sj la bukak lampu toilet dgn harapan nnti menyala la.. sekali mmg betul la.. nmpk lampu dapur menyala dlu.. dani pn menjerit la.. ibu ada dh ada dh.. seb baik.. selamat...

Moral of the story : sediakan lilin sblm 'black out'.. tp smpai ke hari ni, aku tak beli2 jgk lilin... haru2...

Futnot : motif cita sbb ni la 1st time black out sejak aku dok kat umah ni.. kira hari ini dalam sejarah jgk la.. teringat masa kecik2 dlu, kalau black out, mula la nk main lilin.. kununnya nk bc buku tp bila mengadap lilin tu, dok main.. selalunya letak lilin atas tudung tin.. pastu sj ja bg lilin tu menitik atas tudung tin tak pn atas lantai..kdg2 main bayang2 kat dinding.. main teka2 bayang apa.. seronok.. eh budak2 skrg ni tau ke main lilin?
 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez