EK-LAN

Powered by Blogger.

Thursday, December 30, 2010

Mari makan pringles

written by ~warhans~ at 12:25 PM 0 responds Links to this post

letli ni aku mmg rajin beli + makan pringles.. dlu mmg jarang2 skali la.. kalau beli pn, yg original flavor.. tp sejak Aneka juai pringles ni dgn harga yg lbh murah, slalu plak aku beli.. mcm2 flavor dh rasa.. cheezy cheese la, sweet sour la, smoky BBQ la.. wild spice la.. tiap kali p aneka mesti p jenguk bhgn juai pringles tu.. last aku tgk ada flavor satay.. pastu indonesian apa ntah.. seaweed pn ada.. huh.. rupa2nya byk flavor pringles ni.. nnti la aku research pasai flavor pringles ni.. hehe.. gigih sggh.. neway kat situ mmg juai murah la.. slalu mesti dlm RM4 ke atas.. tp aku beli RM3.99.. penah jgk beli RM2.99.. tp kena ada kad la... so apa lagi.. silalah dptkan pringles dgn harga yang lbh murah di Aneka.. (tiba2 ja pomot Aneka ;-p)

Futnot : tak elok sebenarnya mkn junk food ni.. tp sedap punya pasai.. mkn jgk la.. sbbnya bila dh start mkn, selagi tak habis, selagi tu la akan mkn lagi dan lagi dan lagi.. (ganda 100x) ha ha..

Tuesday, December 28, 2010

Month of November

written by ~warhans~ at 11:55 AM 0 responds Links to this post
DANI
- age : 2 years n 3 months @ 18/11/2010
- slalu kena paksa kemas mainan dia sendiri.. seb baik mau jgk kemas..
- dh kenal mainan yg kat tmn permainan tu.. bila lalu je tmn permainan mesti dia sebut menan menan.. tp tak suh plak singgah.. seb baik lagi..
- bw p tmpt main bowling.. dok tarik tgn bw p kat bola bowling tu.. nk angkat.. aku pn angkat la pastu suh dia angkat.. berat.. so dia tarik tgn la.. p smpai ke tmpt org nk baling bola.. sabar je la.. dok tarik2.. nk main jgk.. last2 bw balik la.. sbbnya tak dak lorong yg 0 bole main.. meraung2 dia.. nk men.. nk men.. kena dukung pn dok mengamuk jgk.. smpai dlm kereta la meraung.. tak penah tgk dia mcm tu.. smpai meraung2 nk main bowling punya pasai..
- dok batuk mlm2.. slalu bila dia batuk, dina jaga la.. bunyi kuat sgt..
- 1st time potong kuku dia.. umur dia dh 2 thn baru brani potong kuku dia.. hehe.. jenuh jgk la suh dia duduk senyap.. takut terpotong isi je..
- beli komputer mainan dekat dia.. ada bhs english dan bhs arab.. siap ada lagu2 lagi.. dok tekan tu la.. beli siang.. mai mlm ja dh terbelah dua dh komputer tu.. sbbnya dia p kepak.. seb baik mau bunyi lagi.. part yg tak bunyi dia bg kat adik dia.. cerdik sggh la..





DINA
- age : 9 months @ 07/11/2010
- suka sengih smpai pejam2 mata esp bila org senyum kat dia.. comel jer walaupn tak dak gigi..
- dh mula angkat pungkoq nk merangkak..
- dh tak takut naik walker.. 1st attempt mmg nangis jgk.. 2nd time letak lagi.. distaim bg mainan kat dia.. bg dia ralit.. elok dia nak nangis, main2 ngan dia.. esok tu letak ok dah.. dh tak nangis.. siap kakak dia plak rajin dok menolak.. dia pn pandai ja angkat kaki time kakak dia tolak..
- awai bulan naik walker tak expert lagi.. dh ujung bulan semakin expert.. laju ja.. dh pandai nk capai brg2.. skali tu dia tunduk terlbh, skali tersembam kuar dari walker.. seb baik mmg ada kat dpn dia.. cepat2 angkat.. nangis jgk la.. terkejut.. seb baik tak fobia.. lps tu naik ok dh la..
- kena sembelit lagi.. dlu time raya posa.. ni raya haji lak.. ada kaitan jgk ni.. teruk jgk smpai jaga kui 3 pg nangis nk berak tak boleh.. mula2 bg ubat titik tak berkesan.. last2 pam jgk la.. merah ja punggong dia.. smpai berdarah.. smbil teran smbil menangis.. kesian sggh...
- jatuh katil sbb tdo buas sgt.. dh letak bantal tahan pn dia akan panjat atas bantal tu..
- kalau dia menyuloq atas tilam bila sampai ujung dia akan berhenti.. dh tau tgn dia tak smpai ke bawah.. tp tak berani jgk la tinggai dia sorang2 atas tilam.. takut jatuh katil lagi..
- 1st time potong kuku dia.. hehe.. b4 ni nanny dia yg potong.. tak pandai la.. kecik sgt jarinya.. tu pn potong time dia tdo..
- dh mula belajar nk duduk.. tp dok terbalik2 jgk.. duduk atas tilam ok la..
- dh pandai main mainan yg ada bunyi.. penah bg mainan komputer kakak dia.. time tu kakak dia tadak.. boleh la bg.. kalau tak, mesti kakak dia terus rampas.. dia main tekan2.. pastu bila bunyi dengan kepala2 dia terangguk2 jgk.. syok dengar bunyi2 tu..
- dh tak brapa mau duduk dlm stroller.. sbbnya dh pandai nk pusing2.. kalau nk letak dia, kena tolak bg stroller jln.. kalau diam ja mesti dia tak mau duduk.. pusing2 merata..







 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez