EK-LAN

Powered by Blogger.

Monday, December 9, 2013

:: Genap 6 tahun ::

written by ~warhans~ at 5:08 PM 0 responds Links to this post
Entry ni adalah entry paling rajin.. sbbnya kejadian baru ja berlaku 2 hari lps.. terus update.. hehe.. thn ni anniversary + birthday aku jatuh pada hari Sabtu.. so tak perlu cuti.. dh mmg cuti.. tak plan ke mana sgt pn.. kita sep bajet.. p dekat2 ja.. dan lbh kurang sama ja mcm thn lps.. tak caya tgk entry yg thn lps.. sama je.. click here...  gigih jgk nk link.. sian lak nnti susah payah nk cari kan? haha.. bajet blog popular...

07/12/2013
- thn ni cdgnya nk p zoo taiping jer.. ada dekat2 dh la... bole la nk jln2 ilangkan kalori.. haha...
- pg2 tu jenuh jgk la berkelahi ngan dani n dina.. suh mkn nasi... bg tenaga.. tp sorang2 mkn slow motion.. kena gempaq nk tinggai.. dani dh meraung2.. dok keja nangis.. dina rileks ja.. mkn wat tak reti ja.. so ms upacara potong kek muka dani mmg tak dak la.. dh masam ja.. kena marah + meraung tak hbh..
- pas mkn kek semua terus bertolak ke taiping.. kuar umah pn dh 11.30 pagi.. planning kui 8 pg.. hehe.. mmg janji melayu lah... eh lupa nk cita kek.. kek ni spt besa mesti la tempah.. kek red velvet..  tema warna merah la.. nama pn anniversary kan? kek paling kecik..sbb kalau tempah paling besaq pn, muka ai ni jgk la nk kena habiskan semua..
- sampai taiping dlm kui 1.. sekali parking penuh.. alamak camana? xpa kita tggu je tepi tu.. dlm 10 minit, org parking tu p ubah sign penuh tu.. skali ada keta memintas dpn kami yg tgh menunggu.. sabar2.. seb baik bole gak masuk.. kiranya ada lg la kosong..
- tiket masuk dewasa sorang RM16... kanak2 dan warga emas RM8... night safari RM20.. kanak2 dan warga emas plak RM10... sebenarnya penah p dh zoo taiping ni.. rasanya time tu dani baru 3 thn kot.. dina pn dok dlm stroller lg.. mmg depa pn dh tak ingat.. tanya dani dia kata mana penah mai zoo.. nmpk sgt  mmg dia tak ingat.. kecik lagi time tu..
- masa masuk tu, tiba2 ada org nk amik gambar.. siap ckp amik je gambar family.. nnti masa kuar nnti leh tgk.. kalau tak mau beli pn xpa.. so tak pa la.. amik je la..
- pastu mula la acara berjln kaki.. leh thn lenguh jgk la.. binatang sama ja mcm last time mai.. nk tnjk kat anak2 ja.. bg kenai binatang skit.. tak la biawak p kata cicak.. org utan p kata monyet... hehe...
- ari ni mmg rekod la.. berjln dekat 3 ribu langkah.. ada download apps Noom Walk.. tiba2 kuar notification.. new record.. sblm2 ni seribu langkah pn tak smpai... camana la nk capai target berjln sehari 10 ribu langkah.. itu adalah mustahil...
- smpai kat center zoo ada tmn permainan.. depa p main sat.. aku dh letih.. dok rehat ja.. sekali ujan renyai.. p la tmpt berteduh.. duduk makan jagung dlu.. pas ujan benti terus ke exit.. otw tu ada org tgh amik gambar ngn ular.. ala biasa la.. yg warna2 kuning.. yg malas nk bergerak tu.. walaupun malas, tak mau la aku amik gambar ngn ular tu.. geli kot...
- kat pintu exit ni la leh tgk gambar yg amik kat entrance tu.. skali tgk mcm ok jer.. mcm cantik jer.. hehe.. so amik la jgk.. yg saiz kecik.. leh jd fridge magnet.. yg ni RM25.. pastu skali yg besar RM30.. tp kalau set dua2 tu dpt RM50.. ok la.. wat kenang-kenangan...
- balik tu smpt gak la p beli fridge magnet.. dani pn dh pandai.. tgk aku p kat kedai sebiner.. dia pn nk ikut.. otak mcm ibu dia gak.. haha.. nk pau la tu.. yg lain tak berkenan.. fridge magnet je aku cari.. dani ngn dina beli bola kristal.. eh bola lampu kot.. kalau baling bola tu.. nnti menyala2 lampu.. ok la.. 2 baru RM5... haha.. kedekut punya mak... bukan apa.. beli mahai2 pn kalau ilang nnti, mak jgk yg tensen...
- balik tu apa lg.. next destination mee udang kuala sepetang... otw tu singgah beli buah2an tempatan.. ada durian, rambutan dan manggis.. harga mmg murah la.. buah kampung lak tu.. kereta pn dh berbau durian.. tak ilang2.. seb baik semua jenis suka durian.. so tak kisah la berbau durian pn..
- ujan lebat ms smpai kuala sepetang.. mmg redah la... p kedai mak jah jgk.. kan ai ckp sama ja mcm entry thn lps.. mmg anniversary kena mkn mee mak jah kot.. org dh la ramai.. tp ada la lagi tmpt duduk.. sekali nk order udang lak habih.. padahai time tu baru kui 4 ptg.. melepas la nk mkn udang goreng tepung.. last2 mkn mee ketam je la.. mkn mee dlu .. pastu ratah ketam.. jenuh gak la.. sakit gigi dok gigit ketam.. memandangkan tak dak udang, kita mkn cucur udang je la.. seb baik sedap.. kuah kacang pn sedap...
- pas mkn tu ujan pn dh benti.. so terus balik.. jem la jgk kat highway.. singgah nk buh minyak pn jem.. keta byk sgt.. singgah masjid seberang jaya solat dlu.. pastu terus ke rumah kakak ipar kat kulim.. lepak lama la kat situ.. dani ngn dina jumpa sepupu mmg tak mau balik.. jenuh ajak balik.. last2 kui 11 mlm baru balik.. tak dan smpai umah dua2 dh zzz.. letih jln ngn main la tu..
- berakhirnya program pada hari ini.. hehe.. dh 6 thn dh... Alhamdulillah.. semoga kekal hingga ke akhir hayat.. Insya Allah..

kek red velvet yg sedap.. kecik je... tu pn jenuh nk perabih..

adik yg over.. kakak tgh merajuk..

org tak ramai pn.. tak perlu tggu lama2..

papan tanda..

org utan.. adik semua spesis ni dia panggil monyet...

bersama cimpanzi..

org utan yg bunc.. hehe..

cari kutu... :-p

dok wat apa tu?

dating ke?


mcm malas jer buaya ni...

tunjuk skill..

alamak terjatuh.. malunya..

senget adik senget..

asyik peace jer..

rusa ke kancil?

singa ni kalau mengaum leh dengar 8 km tu.. hebat tak?

bersama mak singa.. eh..

tak bc pn.. amik gambar jer..

jauhnya zirafah tu..

break sat.. bukan bole tgk tmn permainan depa ni..

burung kakak tua..

hinggap di jendela.. eh hinggap di dahan...

peace sj dani ni..

zoom in...

cantik tak ai?

pandang mn depa dua ni?
 
ni baru betul...

susah sggh nk amik gambar...

mcm2 pesyen..

mee ketam mak jah..

jenuh mkn ketam..

sedap hingga menjilat lidi.. hehe..

gambar ni je yg ada semua org.. yg ni la yg leh jd fridge magnet tu.. kat blkg gambar ada magnet..
yg ni gambar besar... bila buka nmpk mcm ni la... penuh dgn gambar binatang...



gambar depan.. nmpk mcm harimau tu mcm nk mai terkam ja..
gambar belakang..
ni je mampu beli di saat kekeringan.. hehe.. byk ni pn dh RM20..



 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez