EK-LAN

Powered by Blogger.

Wednesday, July 28, 2010

Already mine..

written by ~warhans~ at 9:28 AM 0 responds Links to this post
Akhirnya penantian aku berakhir.. bukan penantian apa pn.. tggu my mom balik rumah dari melawat abg aku kat US.. yg dok tggu sgt tu sbb aku ada order beli sumting kat sana.. ingat lagi tak entry ni? so barang yg aku order tu utk memenuhi azam yg no. 3 tu la.. hehe.. cita sj tak letak gambar tak best la kan...



Kalau nk zoom gambar boleh tgk kat sini.. mmg jenis ni la yg aku beli..

Review from here..

Already tired of the conventional black leather handbags? Why not consider trying this Coach satchel. I bet that you will love it.

Priced at $268.00, the bag is made from silver gray Cricket signature print fabric with leather or metallic leather trim. Simple as it, it is by no means boring because of the creative shining signature print. The satchel marries ideal capacity and functionality together. Put it in another way. With a size of 14 (L) x 8.5 (H) x 4.5 (W), the bag is suitable for working or dating. With an adjustable 16″ long leather straps with 6″ drop, the bag can be hand held as well as shouldered. The bag has an outside front compartment with hidden magnetic snap closure and an outside back compartment with zipper pocket and hidden magnetic snap closure. Inside the satchel, you are to find a center zip compartment with cell phone and multifunction pockets and zip pocket.

Futnot : harga asal mmg USD268.00.. tp aku beli tak smpai la harga tu.. aku beli dlm USD103.99 + sales tax = 112.93.. nk tau harga dlm RM, kira la sendiri ye.. ha ha.. save byk tu.. shipping cost pn tak yah bayar.. mmg berbaloi2..

Wednesday, July 21, 2010

Hangatnya Cinta

written by ~warhans~ at 11:10 PM 0 responds Links to this post

Tajuk mcm tgh mode jiwang la kan.. hehe.. ekceli ni tajuk lagu.. penyanyi dia liyana.. lagu ni popular dlm awal '90an.. tp yg peliknya aku boleh tak tau lagu ni.. 1st time dengar dalam Fulamak Carta SMS Sinar yang ke udara setiap Sabtu 9 pagi hingga 12 tengahari.. time tu selalu balik kampung.. so dlm kereta mmg dengar la carta ni.. mula2 dengar mcm dh suka lagu ni tapi tak tau tajuk.. byk kali jgk dengar.. tp DJ tu slalu tak sebut tajuk lagu tu.. @ dia ada sebut tp aku yg terlupa.. pastu bila dengar lagi baru ingat balik.. so nk elak bg lupa lagi, tulis dlm hp.. baru teringat.. suka sgt lagu ni.. sesuai la utk org yg dilamun cinta.. *wink wink* .. ni aku letak lagu dan liriknya.. kot2 ada org nak karaoke..

Sering aku merindu, rindu pada dirimu
Sering aku teringat, teringatkan dirimu

Walau waktu/musim berlalu, kau masih di hati
Sentiasa wajahmu, bermain di mata

Betapa indahnya cinta, engkau dan aku
Tak mungkin ku lupakan

Engkau masih ku sayang, sayang seperti dulu
Cinta mu di hati ku, masih seharum dulu

Bersama kita rasa suka dukanya bercinta
Sedang hangatnya cinta kita pun berjanji setia
Di antara kita tidak rela berpisah
Demi kerana cinta

Apapun terjadi, kau tetap ku cinta
Kerana cintamu abadi di hatiku
Apa pun terjadi, pulanglah sayangku/padaku
Kerana kau kekasihku

Adat orang bercinta, semuanya indah saja
Bila sudah kecewa, sungguh pahit terasa

Alangkah indahnya
Jika kau dan aku
Saling menyayangi/memahami dan
Saling setia
Betapa rindunya/indahnya
Di dalam hatiku
Kasih dan sayang

liyana hangatnya cinta mp3

Futnot : sj ja letak lirik warna merah.. cinta kan sinonim dgn warna merah.. hehe..

Tuesday, July 20, 2010

Visiting + Partying Week

written by ~warhans~ at 4:13 PM 1 responds Links to this post

Date : 17/07/2010
Location : Seberang Jaya
Purpose : Visiting new born baby boy (2nd child)


Date : 18/07/2010
Location : Tasek Gelugur
Purpose : Visiting new born baby boy (1st child)


Date : 18/07/2010
Location : Kangar
Purpose : Attending birthday party

Futnot : entry org malas nk menulis.. huhu..

Friday, July 9, 2010

- M.A.G.I.K.A -

written by ~warhans~ at 12:07 PM 0 responds Links to this post

last week, ada tayangan amal kat sini.. dpt tiket free.. filem 'MAGIKA'.. untuk keterangan lanjut pasai filem ni, boleh tgk kat sini.. ekceli tak tau pn cita ni pasai apa mula2.. p pn semata2 sbb dpt tiket free.. sampai terpaksa la hantar dani ngan dina ke rumah pengasuh..

komen aku:

1. sesuai utk golongan kanak2.. rasanya bw dani pn ok gak.. sbb lagu2 dia byk utk kanak2.. lagu paling aku suka lagu pasai adik beradik yg geng kru nyanyi.. agak catchy di situ.. tp aku tak tau tajuk apa.. kena gugel pasni..

2. terlalu byk watak sampingan.. smpai kan watak utama cam tenggelam.. ie part mawi ngan diana danielle.. depa ni kunun tertawan la sbb spend masa bersama tp mcm sikit sgt scene depa bersama tu.. mcm tak dak feel sgt..

3. best sbb dok ingat balik sejarah melayu dlu2.. smpai bila ada watak baru, dok teka watak tu watak apa.. haha..

4. tak best sbb dok teringat kat dani ngan dina.. tak penah tinggai depa kat rumah pengasuh mlm2.. keja dok tgk jam ja.. bila la nk hbh cita ni? nk balik awai pn, tak best plak.. sbbnya nk tau ending dia.. walaupn dh bole agak.. malik ngan ayu tu mesti bole balik jgk.. huhu

5. lakonan diana danielle kurang berkesan.. (sori ya) tp aku rasa dia tak berapa sesuai utk watak ayu.. asyik kontrol ayu ja.. tau la berlakon watak ayu.. tp tak yah la ayu sgt.. better sharifah amani lagi kalau watak2 cam ni.. bg aku la..

6. ada scene yg kurang logik.. ada satu part tu tnjk ayu terjatuh n then seluar yg dia pakai tu warna putih dan dh kotor.. tp tiba2 scene yg lain, tnjk ayu tgh jln dan kamera fokus dari blkg.. tgk2 seluar dia dh bersih.. tak dak pn kesan kotor.. hurm.. cam tak logik la kan.. kata pn sesat ke dunia 'magika'.. mana ada bw seluar nk salin.. ke sbb dok kat dunia tu, anything can happen..

7. watak2 pelakon sampingan mmg best.. sbb amik pn pelakon2 yg mmg ternyata best kalau berlakon.. suka sgt bwg merah ngan bwg putih.. comey je sanggul 2-2 belah camtu.. maya karin pn lawa jd puteri bunian.. org mmg dh lawa.. berlakon jd apa pn, lawa la jdnya..

8. tak best sbb tgk wayang tp duduk atas kerusi banquet ja.. sakit blkg la.. brapa kali dok ubah posisi..

9. gambar kdg2 tak elok.. siap ada gambar org lalu lagi.. mcm tgk cd cetak rompak.. tak tau la salah pihak penaja atau pihak produksi.. yg tk thn part lwn2 tu ie part naga menyerang tu, tiba2 gambar jd blur.. sound effect beria2.. dgn sora menjerit2 tp gambar jd double dan blur.. frust tul la..

10. best sbb org lain tak tgk lagi cita ni.. sbb tak tayang kat pawagam lg.. tp aku dh tgk <-- ayat poyo

Futnot : geng KRU, jgn marah na.. ni pandangan aku ja.. <-- ada ka geng kru nk baca blog aku ni.. ha ha perasan.. anyway rasanya filem ni sesuai la untuk tontonan seisi keluarga.. (kena la promote jgk) *wink wink* .. akhir kata marilah kita sama2 memartabatkan industri perfileman tempatan (chewah)..

Wednesday, July 7, 2010

Month of June

written by ~warhans~ at 3:44 PM 0 responds Links to this post
DANI
- age : 1 year n 10 months @ 18/06/2010
- 1st time potong rambut dia.. last time cukur masa umur 7 hari tu ja..
- 06/06/2010 - demam panas.. esok tu terus p mahsuri.. skali org ramai sgt.. last2 p klinik refflesia ja.. demam dia pn dh kurang sikit.. tp bila siang ok, mai malam panas balik.. byk hari la jgk.. sian lak kat dia.. disbbkan dia sat demam sat ok tu, baru tergerak hati nk beli digital termometer.. hehe.. tu pn ramai dh dok marah..dok kata awat tak beli satu? simpan kat rumah.. senang nk monitor.. dani pn suka la.. dh tau dh.. bila amik je termometer tu, terus dia angkat tgn.. nk letak kat ketiak.. pastu dok kalut nk tekan button on/off tu..
- suka sebut empat lima bila kita sebut nombor.. bukan nk ikut turutan.. bila kita sebut satu, dia ikut sebut satu.. pastu dua.. pastu terus empat lima dgn slang yang agak sengau.. kdg2 dengar mcm ampat lima...
- start bagi pakai cloth diaper.. mula2 tu ok la.. pastu tiba2 ja naik bijik2 kat keliling paha dia.. konfius jgk sbb apa.. kaji punya kaji rasanya sbb diaper tu tak serap betul2 lagi.. pastu dia pakai agak lama.. so may be dh terkena jangkitan.. so stop sat.. bg pakai balik disposable diaper.. dh ok kulit dia, baru bg pakai balik CD.. so far skrg ni ok dh la.. tp still tak fully CDs sbb tak cukup lagi stok..
- sakit tekak.. nk mkn pn nangis.. tp kalau minum air ok ja.. asyik nk minum air je la.. lps amik ubat, titik dlm mulut dia, baru ok..
- kalau dh mengantuk sgt dlm keta, tdo berdiri pn bole.. hihi.. tp kalau tak mengantuk, jenuh la nk melayan..
- susah sgt nk tdo mlm2.. tgk mata segar je.. tak dak langsung tanda2 nk tdo.. pastu bila dh tdo, asyik mamai ja.. bgn tiba2 nangis.. bila suh tdo, menjerit2 tak mau.. letih tul la.. last2 angkat dari katil dia, tdo skali.. baru diam.. tp tu la.. nnti tiba2 ja kaki dia kat muka la.. kat perut la.. suka hati dia ja nk tdo cemana.. sabar2..
- sgt comel bila pakai tudung.. (puji anak sendiri ;-p) tp cukup susah la nk amik gambar.. asyik lari ja.. nk amik kena la candid.. selalunya bila suh senyum bila dh amik gambar baru nk senyum.. dia ingat bila dh kuar flash tu baru amik gambar kot.. pastu mula la kalut nk tgk muka sendiri kat camera tu..









DINA
- age : 4 months @ 07/06/2010
- dh start meniarap.. awai bulan 6, dia bole meniarap tp tgn sebelah lg still tersangkut lagi.. tak reti nak angkat.. dlm seminggu pastu dh bole ubah tgn keluar.. siap angkat kepala lagi.. dh kuat kepala dia..
- 08/06/2010 - cucuk 3 bulan walaupun dh 4 bulan.. kena cucuk kat punggung lak.. sbb time cucuk 2 bulan tu, cucuk kat paha sampai la ada kesan lagi.. mcm bengkak.. tak mau surut2.. doktor kata sbb lps cucuk ari tu tak gosok2 kat tmpt cucuk tu.. dh buat mcm2 dh pn.. tak mau surut2 gak..
- dh tak pakai sarung tgn.. sbb asyik buang ja.. last2 tak bg pakai terus.. lagi la seronok dia hisap jari..
- selalu gosok2 gusi sendiri dgn lidah.. esp lps menyusu.. rasanya nak tumbuh gigi dh kot.. air liur pn dok meleleh ja..
- taim menyusu tgn dh tak leh duduk diam.. asyik menggagau ja.. kadang2 smpai kena pegang tgn dia.. baru dok senyap..
- suka buat muka tak puas hati esp bila angkat dia taim dia tgh tdo.. mcm dlm hati tu ckp 'kacau betul la.. dina nk tdo la'..
- dh pandai grip anything yg dekat dgn dia.. kuat betul dia genggam.. smpai tak mau lps..
- skrg tdo dh tak guna bantal.. kalau letak bantal pn, bila dia gerak2, lama2 kepala pn dh jatuh bantal.. last2 tak letak terus..







Monday, July 5, 2010

Tanda Penghargaan Part III

written by ~warhans~ at 3:26 PM 0 responds Links to this post
Baru ja pas tulis entry yang lps, sekali dapat surat lak dari Maybank.. tebal gak la.. pelik gak.. apa dia la kan? bila buka, tgk2 dpt ni..



ada byk dining treats.. yg tak bestnya, byk kat area KL ngan Johor.. jauh sgt la kan.. sabah, sarawak pn ada.. kat penang ada cuma kat parkroyal jer.. dlm byk2 treats tu ada 1 ja yg menambat di hati..



leh la p jln2 kat cameron lagi.. jom2..

Futnot : best p cameron sbb leh mkn strawberry byk2.. i luv it..
 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez