EK-LAN

Powered by Blogger.

Wednesday, July 25, 2012

:: Sahur ::

written by ~warhans~ at 4:00 PM 0 responds Links to this post
Hari pertama
- nasi goreng
Hari kedua
- nasi goreng
Hari ketiga
- nasi, sup campur dan telur
- gas habis tak sempat beli
- sup panaskan dlm microwave
- telur pn masak dlm microwave (10 minit baru masak)
Hari keempat
- nasi goreng
- dh beli gas setelah setahun tak beli
- last time beli pn time bulan puasa jgk
- nmpk sgt la bila bulan puasa je baru sibuk nk memasak
Hari kelima
- tak sahur sbb tak jaga
- nasi goreng dh masak simpan dlm peti ais
- bole mkn utk sahur hari keenam - sep masa memasak ;-)

sj ja cerita pasai sahur.. sbb tgk ramai update pasai bukak puasa je... ai nk cita pasai sahur lah.. hehe... jom layan gambar makanan yg ai suka mkn esp di bulan puasa... slmt berbuka uols...





semua gambar adalah ihsan en gugel dan bukannya dimasak oleh tuan tanah... harap maklum.. gigih tul p gugel gambar mknn di kala jam 4.00 petang ni... hehe...



Sunday, July 15, 2012

:: Kids nowadays ::

written by ~warhans~ at 10:20 PM 0 responds Links to this post
This is what a 14th years old girl thinks...

Nanti bila dah besar, H**** nk kawin dgn laki kaya.. Umur 80 tahun.. Dia kawin dgn H**** saja... Bila dia mati, H**** dpt harta dia, H**** leh kawin lain... Hurmm....

Thursday, July 12, 2012

:: Tong sampah punya hal ::

written by ~warhans~ at 2:46 PM 0 responds Links to this post
Sapa kat rumah tak dak tong sampah? mmg teruk kan kalau rumah tu tak dak tong smpah? hbh tu buang smpah kat mana? esp kalau dok taman perumahan.. confirm la kena ada kan? kalau tak, takkan nk letak smph dpn umah mcm tu jer? rumah aku ada 2 tong smph besar... satu yg hitam yg kena beli.. dan satu yg ijau.. dpt free.. mmg bg kat semua rumah.. kisahnya jiran sebelah aku aka students dotdotdot ni, suka sgt la letak semua sampah sarap dlm tong smph ijau umah aku.. aku tak kisah kalau nk menumpang kasih tong smph.. at least minta la izin.. ni dak? tiap2 kali bukak tong tu, ada je smph2 yg tak dikenali dlm tu.. dh la seminggu skali kot lori smph baru nk mai kutip.. penuh giler tong tu.. dgn buang smph mcm tu je.. tak letak dlm plastik ikat elok2..aku penah bukak nmpk roti sekeping dlm tu.. euw... dgn bau mcm2 dh.. ni tong smph sapa sebenarnya? ada skali tu sorang ahli rumah tu siap minum air dpn tong smph tu.. lps hbh je minum, terus bukak tong dan buang dlm tu.. yer.. aku puji dia sbb tak buang smph merata2.. tp aku ada kat situ la.. aku kat luar time tu.. tak nmpk ke? tak leh ke nk bgtau nk tumpang buang smph... ok fine.. aku diam je.. sbb aku mls nk tegur.. dan aku mmg takkan tegur.. dan skrg masalah itu tiada lagi... sbb apa?
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....

JIRAN AKA STUDENTS DOTDOTDOT tu semua dh pindah.... yehaaa.....

Ha sapa2 tak dak tong smph lg, cepat2 mai amik.. byk lg ni.. hehe...



:: Apabila nikmat itu ditarik ::

written by ~warhans~ at 2:00 PM 0 responds Links to this post
Baru-baru ni aku sakit... sakit tekak yg amat.. nk telan air liur pn tak bole.. kejadian tu bermula pd mlm hari.. aku tgh tdo.. tiba2 rasa sgt sakit tekak.. terus bgn p ludah.. byk kali aku bgn... dan sakit tu berpanjangan.. smpai aku tak lalu mkn.. yer la.. nk mkn mcmana telan air liur pn sakit.. apatah lg nk mkn.. aku cuma bole mkn roti cicah dgn air milo.. aku mmg dh buat bubur.. tp leh mkn skit jer.. pastu dh tak lalu... last2 buang ja.. seharian la aku tahan sakit.. tak amik ubat sbb klinik tutup.. ari ahad.. dan aku tak paham sbb apa ari ahad kena tutup... org sakit bukan kira hari.. esok tu p amik ubat.. sakit kepala plak.. tambah satu penyakit lagi.. mana taknya.. dh tak lena kan.. asyik terjaga nk ludah air liur yg tak leh nk telan.. so dpt la mc 2 hari.. esoknya tu ingat nk ok la.. dh bole la sikit2 telan air, tp tambah batuk plak.. tak benti2.. nk tdo je batuk.. terus terjaga.. mmg nangis jgk la.. camana nk tdo ni? soknya dh nk keja.. terlena jgk la kejap2.. dgn gangguan batuk tu.. p keja pn mmg tak bermaya sgt... dgn tak lalu nk mkn.. asyik2 roti.. asyik2 roti.. timbang mmg confirm turun berat la.. tak yah sibuk2 nk minum Herbalife la.. opss... tiba2... esok tu plak batuk still tak lega.. tambah sakit lagi.. bila batuk, sakit kat perut.. tiap2 kali batuk rasa perit sgt kat perut.. kena tekan perut.. dan tak tau la smpai bila nk lega penyakit2 ni.. dok doa je la.. semoga cepat sembuh.. dan baru ku tau nikmatnya makan dan nikmatnya tidur bila semua ni jadi.. TQ Allah mengingatkan aku pada semua ini...

Futnot : entry tanpa gambar.. perlukah letak gambar aku sakit? yer.. mmg tak perlu.. FULLSTOP
 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez