EK-LAN

Powered by Blogger.

Saturday, August 28, 2010

Happy 2nd Birthday

written by ~warhans~ at 10:20 AM 0 responds Links to this post
You're as cute as a bug
So precious to hug
A darling child
Who's nice to be near.
So.. hope turning two
Is happy and fun
And takes you along
To a third great year





Wednesday, August 25, 2010

Month of July

written by ~warhans~ at 1:09 PM 0 responds Links to this post
DANI
- age : 1 year n 11 month @ 18/07/2010
- dh pandai panjat katil nk keluar.. jenuh la pasni nk suh tdo..
- dh pandai buka zip beg.. la ni beg2 semua kena letak bg tinggi.. kalau tak hbh dia bukak..
- dh pandai buka balang.. ie pusing penutup tu sendiri.. sblm ni mesti suh org buka..
- dpt hadiah baju dari tok dia.. beli kat us tp made in china.. huhu..
- potong rambut lagi sekali.. dis taim mmg bg pendek terus depan dan blkg.. tak la serabut sgt.. reason potong rambut sbb ada kutu.. jangkit kat mn tak tau..
- asyik sebut enam tujuh plak.. sebelum ni dok empat lima.. bila dia pegang dadu yang ada tulis nombor2 tu mesti dia sebut enam..
- kalau nk tdo mesti kena letak adik dia kat sebelah dlu.. letak dlm katil dia.. sat pn tak pa.. lps tu angkat balik la..
- sblm tdo nk salam ngan adik.. selagi tak angkat adik salam ngan dia mesti dia bising..






DINA
- age : 5 months @ 07/07/10
- dpt hadiah baju dari tok dia.. beli kat us tp made in china.. huhu..
- suka sgt tdo meniarap..
- pernah p jln pastu tak bw stroller.. ingat larat la dukung dia.. rupa2nya berat jgk.. smpai lenguh2 la tangan..
- dh pandai pegang botol susu sendiri.. kat rumah tak guna botol la.. tgk kat rumah pengasuh..





Henpon punya cerita..

written by ~warhans~ at 12:37 PM 0 responds Links to this post

Ini telefon bimbit saya.. sudah 4 tahun saya guna.. sblm ni mmg mcm ni la rupanya.. tp sejak akhir2 ini, ie setelah anak saya itu sudah pandai main telefon, warna telefon pn sudah jadi bertompok2 hitam.. telefon ini pn selalu dipusing2nya.. kalau dapat dekat dia, mmg dia akan berjalan2 keliling rumah sambil bercakap2 seorang diri.. utk pengetahuan, telefon ini sudah sampai masa untuk diganti dengan telefon baru.. masakan tidak.. bila terima panggilan, tuan punya telefon seolah-olah berckp seorg diri seperti apa yang dibuat anaknya.. org yg di atas talian (omputih ckp person online) tidak mendengar apa yang diperkatakan oleh tuan punya telefon.. akhir sekali semestinya dia akan berkata, sms je la ya.. senang.. mudah.. tepat..dan difahami.. makanya proses pencarian telefon baru bermula.. telefon yang dicari perlu menepati ciri2 di bawah...
1. ada 3G
2. ada WiFi
3. harga kurang dari RM1k


Pencarian pertama
1. ada 3G <-- ada memang ada.. tapi the problem is (tiba2 ckp omputih) kamera kat blkg sj.. takkan nk 3G nk kena pusing2 henpon plak.. tak sesuwei...
2. ada WiFi <-- mmg ada la.. bole la nk facebook ke apa ke...
3. harga kurang dari RM1k <-- bole dpt dlm RM800 tp yang 2nd hand la..
Keputusan
- tak jadi beli sbb tak menepati ciri2 yang dikehendaki..


Pencarian kedua
1. ada 3G <-- kamera dpn blkg.. cantek..
2. ada WiFi <-- check.. kompom ada
3. harga kurang dari RM1k <-- harga mmg bole dpt dlm RM800.. 1st hand lagi..
Keputusan
- cari kedai yg mana leh bagi harga yg lagi murah..


Pencarian terakhir
1. ada 3G <-- kamera dpn blkg.. cantek..
2. ada WiFi <-- check.. kompom ada
3. harga kurang dari RM1k <-- harga mmg bole dpt bwh RM800..
Keputusan
- murah lagi dari W995.. warna pink.. comel mcm bakal tuan punya henpon.. belek punya belek.. muktamad.. terus sambar..

Futnot 1: dani sori na.. henpon ni tak leh la bg dani main2 dh.. dani main henpon mainan dh la ye.. tak pn lagi 4 thn, ibu bg dani main henpon ni.. ha ha.. kijam punya mak..

Futnot 2: jgn tanya sbb apa ai tak beli henpon nokia.. ai ni setia ngan sony ye.. huhu..
 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez