EK-LAN

Powered by Blogger.

Saturday, December 31, 2011

:: New one ::

written by ~warhans~ at 2:44 PM 0 responds Links to this post

Car seat ni order online jer.. tghari order.. pg esoknya dh smpai.. syok betul beli brg mcm ni.. tak yah tertunggu2.. bukan apa.. aku ni jenis tak sabar kalau beli online.. kalau bole nk ari tu jgk.. nk p beli terus susah la plak.. nk bw dua org kanak2 ribena yg semakin aktif ni.. so solution paling mudah online shopping je la..

Futnot : nmpk tak dina tu? dh la baju merah, car seat pn merah.. pastu nnti letak dlm kereta merah plak.. perfecto.. ;-p

Thursday, December 22, 2011

:: Susu oh susu ::

written by ~warhans~ at 11:25 AM 0 responds Links to this post

Susu ni Dina minum kat umah pengasuh.. top up dgn BM.. kalau tak cukup, aku akan bg skali susu ni.. mmg slalu beli la.. dan aku pn dh hafal brapa harga susu ni kat beberapa kedai..

Kedai 1
Harga = RM3.90

Kedai 2
Harga = RM3.60

Kedai 3
Harga (before) = RM3.60
Harga (now) = RM4.30

Terkejut aku bila p kat kedai 3.. semangat dh nk beli smpai 5 pek sekaligus.. sekali tgk harga terus letak balik.. dgn harapan kedai 2 masih mengekalkan harga yg sama.. aku pn terus ke kedai 2 dan nasib baik harga masih RM3.60.. bayangkan org yg tak tau harga susu tu.. 70 sen lbh mahal.. mmg nmpk skit.. tp kalau beli 5 pek bukankan dh jadi RM3.50.. 10 pek.. RM7 tu.. lps la nk beli satu slice kek secrets recipe.. tak paham kan? awat tiba2 naik harga? mmg la packaging baru.. tp tgk kat kedai 2 pn packaging baru jgk tp harga masih lama..

Futnot : jgn la tertipu dgn sesetgh supermarket @ hypermarket.. kdg2 harga slps sale adalah harga sebenar kat kedai lain.. bukannya sale pn.. iklan2 sale ni la yg menyebabkan org tertipu..

Thursday, December 15, 2011

BMT langsung dari tangan En. Zahiril Adzim

written by ~warhans~ at 3:13 PM 0 responds Links to this post
Kronologi BMT langsung dari tangan

- buat payment pada 18 November 2011 - terima balasan emel pada 25 November 2011 - terima buku pada 12 Disember 2011 - dan juga kad gambar - TQ so much

Review aku :
- aku suka baca walaupun sblm ni aku bukanlah peminat tegar puisi/sajak
- sesuai utk org yg suka berfikir mcm aku
- byk yg tersirat dari tersurat
- buka minda kpd benda yg tak penah terfikir sblm ni
- byk bagi peringatan kpd manusia yg mudah lupa

Kesimpulan :
- tak rugi beli
- terima kasih sekali lagi kepada En. Zahiril Adzim

Wednesday, December 14, 2011

October 2011

written by ~warhans~ at 4:00 PM 0 responds Links to this post
DANI
- age : 3 years n 2 month @ 18/10/2011
- dh pandai p toilet.. kalau dok umah mmg tak pakai pampers dh.. nk tdo ngan p jln2 je pakai... senang la plak.. mana taknya.. kat taska pn cikgu2 dh ajar.. so sambung je la kat umah..
- potong lg rambut.. ada kutu balik.. rimas tgk.. dia pn tak kisah ja.. bg ja potong..







DINA
- age : 1 year n 8 months @ 07/10/2011
- demam.. teruk jgk la.. mmg merap hbh la.. smpai aku nk wat apa pn tak bole.. suh dok dekat dia ja.. siap pegang tgn tak bg p mn2... demam nk bole ckp kot.. pas elok demam tu, mmg pot pet pot pet la.. tak paham apa benda yg dia ckp.. tp mmg riuh rendah la..
- berat tinggal 6.8 kg.. turun senang ja.. nk naik susah..








September 2011

written by ~warhans~ at 3:00 PM 0 responds Links to this post
DANI
- age : 3 years n 1 month @ 18/09/2011
- pandai mengeja plak skrg.. dok sebut dh sikit2..
- suka masuk bilik air dh.. nk buang air besar pn kat toilet.. tak mau buang dlm pampers dh..






DINA
- age : 1 year n 7 months @ 07/09/2011
- naik bisul kot atas kepala dia.. mula2 ingat kena gigit nyamuk.. bubuh bam tak lega jgk.. buh minyak gamat pn mcm tu.. lama2 makin besar.. nmpk mcm jerawat dh.. last2 p ambil ubat kt klinik la.. doktor ckp mmg boleh merebak ke tmpt lain.. dh ok skit tp dok nmpk jgk bekas bisul tu.. merah je kat dahi..
- dh pandai buka seluar sendiri.. rimas ke apa tak tau? tgk2 tinggal pampers.. mula2 tu mmg buka seluar ja.. pastu mula la nk buka pampers.. ada skali tu dia dgn kakak dia tgk2 dh ada dlm bilik air dh.. dua2 dh siap bukak seluar ngan pampers.. kakak mengajar la tu..
- masih pakai pampers saiz S.. bila nk pakai saiz M tak tau la..
- ada skali sakit perut kot tgh2 mlm.. nangis tak benti2.. dukung sambil duduk pn nangis.. berdiri pn nangis.. tepuk2 pn nangis.. ambil minyak sapu perut baru ok skit.. dok nangis smpai kakak pn terjaga.. lama jgk la terjaga.. tak mau tdo balik.. padahal tgk mmg mengantuk.. last2 dia tdo sendiri camtu ja..





:: My birthday cake ::

written by ~warhans~ at 12:52 PM 0 responds Links to this post

- a surprise cake.. tq2 -


- not a surprise cake.. by the way, that 2 angry birds are 4 dani n dina.. ;-p
 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez