EK-LAN

Powered by Blogger.

Thursday, April 16, 2015

:: Mode Republik Penang ::

written by ~warhans~ at 1:15 PM

1st time tgk promo pasai mode republik ni, terus keinginan membuak2.. kena p ni.. bukan senang nk wat kat penang.. kena plak byk sgt online shop yg turun padang.. apa lg jom serbu..planning nk p pagi.. tp disebabkan ada kenduri lajak ke petang.. last2 kui 7.00 mlm baru kuar.. tak pa mode republik ni start dari 10 pagi - 12.00 tgh mlm.. so apa heran kan kalau p mlm pn.. lgpn p ngn abang aku, dia siap ckp p mlm la. sejuk skit.. whatever la.. janji mau teman.. haha.. dh la kuar lambat bole plak singgah p beli jeruk pak ali dlu.. smpai penang dh kui 8.30.. cari straits quay convention centre tu pn jenuh.. guna waze mn2 jln la dia bw.. siap lalu celah2 bgnn.. jumpa dh tesco tanjung tokong tp tak jumpa pn SQCC tu.. siap wat u turn la.. lalu tepi tesco terus baru nmpk banner mode republik.. terus senyum sampai ke telinga..hehe.. nk masuk parking pn mencabar.. walaupun dh kui 9.30 mlm tp org ramai lg.. masuk parking kat dlm.. tak penah tau pn ada convention centre kat situ..kalau tak buat kt sini, sampai bila tak tau wujudnya SQCC ni.. kuar dari parking melilau jgk cari kat mana.. rupanya bangunan sebelah.. kena naik smpai tingkat 6.. awat la wat terceruk sgt.. jenuh cari.. smpai situ terus cari booth Qaira Hijab.. mmg aim nk p situ dlu.. sebey2 beli gak la sehelai tudung kak melah.. pastu mula pusing2.. rambang mata uols.. tak tau nk beli apa.. tak tau nk tuju ke mana.. aku p kat booth yg tak ramai org.. yg ramai2 malas nk bersesak.. time ni dh mula berpecah dh ngn abg aku.. dia pn tak larat nk ikut kot.. tak pa biar dia jalan ngn wife dia.. iols tak kisah pn jalan sorang2.. lg la rambang mata.. p ke booth shawlforyou beli blouse ngn shawl.. pastu sambar blouse ngn skirt kat Muslimah Clothing.. ok gak kat muslimah clothing ni sbb blouse labuh2.. rugi plak beli sepasang ja.. haih.. tgk dlm ig mahai plak.. pastu bole plak patah balik ke booth Qaira Hijab sbb nk match kaler tudung.. seb baik leh tukar.. dh hbs beratus dh, masa utk pulang la.. tggu abg aku tak kuar2, dan la snap gambar kat luar tu.. time tu dh dekat kui 12.. tp org ramai lg.. mmg shopping sakan ni.. pastu ingtkan nk balik terus.. sekali abg aku ajak p mkn nasi kandar beratur lak.. haiyooo dekat kui 1 dh kot.. tp sbb dia yg drive ikut ja la.. dh ikut kena la mkn jgk.. haha.. takkan nk dok dlm keta ja.. pas mkn terus balik.. kui 2.30 pagi baru smpai umah.. sian kanak2 dua org tu kena tinggai.. dh la janji nk beli air upin ipin tp tak beli pn.. sok kena p kedai la.. kang keja tuntut ja.. 

p/s: kejadian di atas berlaku pada 21 Februari 2015.. dh 2 bulan baru nk cita.. hehe..




penunjuk arah..
bole buh nama anak ni... hehe..
mmg aim kedai ni la..









line ni mmg tak penah putus.. sesuai sgt la nama kedai ni.. 

sedap la jgk.. tgh lapar kan..

tak byk pn.. 3 paper bag ja.. :-p




0 responds:

Post a Comment

 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez