EK-LAN

Powered by Blogger.

Thursday, June 3, 2010

Month of May

written by ~warhans~ at 2:27 PM
DANI
- age : 1 year n 9 months @ 18/05/2010
- suka sgt cakap ni kakak unya... awal2 semua brg dia, dia akan ckp ni akak unya.. tp lately ni semua benda dia punya.. bila tanya ni sapa punya mesti jawab kakak..
- dh pandai panjat katil..
- dh pandai mintak susu.. esp bila dia nmpk botol susu dia..
- suka main susu.. ie tuang susu.. selalunya bila nk tdo la.. letak dia dlm katil dia, then dia akan tuang susu dia atas tilam @ apa sj brg dlm katil dia esp mainan dan bantal dia.. hbh semua basah.. jenuh jgk la dok kena jemur tilam ari2.. letih ibu camni.. bila marah, dia bole dok senyum2 lagi.. haish.. sabaq2..
- dh pandai tutup muka time kena panas.. jaga kulit sggh.. hihi..
- 2nd time jln jauh ie dari penang ke bangi.. jenuh la melayan.. skrg ni suka sgt berdiri dlm kereta.. dh tak mau kena ikat.. penat marah suruh duduk, dia akan duduk jgk tp sat ja.. tak smpai seminit berdiri balik.. pastu sat dok blkg sat nk p dpn..
- suka tampar kucing.. kesian tgk kucing jd mangsa.. bila tegur, bukan nk dengar.. seb baik la kucing tu tak cakar dia.. risau yg tu ja..
- 1st time p KLIA.. yg paling best, kat situ la dia nangis2 sakit perut nk yak.. tp tak mau kuar.. terpksa tggu dia.. last2 tak kuar jgk2..
- 1st time p PD.. kat sini baru nk yak.. haih pilih tmpt jgk.. ada air @ laut baru nk yak ke..
- kat PD bg dia mkn aiskrim sendiri.. very the comot la muka dia.. yg bestnya dia bukan jilat ais tu, dia p celup ngan jari pastu hisap jari.. mcm2..






DINA
- age : 3 month @ 07/05/2010
- dh leh pusing2...suka tdo mengiring..
- kelemumur naik balik... tp pastu dh kurang.. tinggal sikit2 ja..
- suka sgt senyum.. mmg pemurah senyuman tul la.. tambah2 bila sembang ngan dia.. dh pandai nk sembang.. kuar suara sekali sekali punya la kuat..
- dh kenal org.. ada certain2 org ja boleh dukung dia.. org lain kalau dukung, dia akan nangis..
- dh pandai tarik sarung tgn sendiri.. tgn knn akan tarik sarung tgn sebelah kiri.. bila dh berjaya, dia akan hisap jari smapi basah..
- makin byk minum susu.. sblm ni hantar kat pengasuh dlm 14 oz pn dh cukup.. skrg kena bg 15 @ 16.. tu pn kdg2 balik opis, terus bg dia minum..
- 1st time jln jauh ie dari penang ke bangi.. dan dia dok diam ja dlm car seat.. gud girl.. tak rengek2..
- 1st time bw jln letak dlm stroller.. mmg behave sgt.. tak bunyi apa.. tgk ja org lalu lalang.. smpai tertdo dlm stroller..
- 1st time BF dia kat shopping complex.. time tu tgh shoping baju, letak dia dlm stroller.. skali dia nangis punya la kuat.. seb baik ada kerusi kat kedai tu.. so selamba ja la.. cover2 ngan tudung..
- 1st time p KLIA...
- 1st time p PD.. lepak kat tepi pantai ja..






0 responds:

Post a Comment

 

:: Life Is Not A Fairy Tale :: Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez